Fictieboeken, Recensies

De magische apotheek

De magische apotheek #1 Er hangt een geheim in de lucht

Het eerste waarvan ik wakker werd, was die eigenaardige, doordringende geur die om me heen hing. Die geur kwam niet zomaar uit de meubels of de donkere houten betimmering op de muur. Hij kwam van overal.
– Uit: ‘De magische apotheek #1 Er hangt een geheim in de lucht

Het eerste wat Lucie aan haar nieuwe huis opvalt is dat het er vreemd ruikt, naar wel duizend dingen tegelijk! Maar waar die geuren vandaan komen is niet duidelijk en de sleutel die Lucie onder de trede van de trap vindt, past op geen enkel slot. Maar er moet toch een deur zijn waar hij bij hoort?

Samen met haar broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze eindelijk de juiste deur vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven. De ruimte die ze betreden hangt van onder tot boven vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin brouwsels in alle mogelijke kleuren borrelen! Al snel ontdekken ze dat in de flesjes niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. Eén flesje had zelfs beter nooit geopend kunnen worden…

Wat vind ik van dit boek?

De magische apotheek #1 Er hangt een geheim in de lucht‘ is het eerste boek uit een serie van vijf boeken. In Duitsland is deze serie een groot succes. Hoe zal dat in Nederland gaan zijn?

Het boek ‘De magische apotheek #1 Er hangt een geheim in de lucht‘ is geschikt als voorleesboek en als boek om zelfstandig te lezen. Qua leeftijd is dit boek geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. De spanning in het boek wordt goed opgebouwd, vanaf de eerste pagina neemt de schrijfster je mee door het verhaal en leef je mee met Lucie, Benno en Mats.

In het boek komen regelmatig illustraties voor en hoewel deze illustraties alleen maar in zwart-, wit- en grijstinten zijn, is er genoeg om naar te kijken en stralen ze de magische sfeer uit die bij het boek hoort. En dan de voorkant van het boek; die ziet er bijna betoverend uit met blauw- en paarstinten, gouden letters en glinsteringen aan de zijkant met in het midden Lucie in de magische apotheek.

Op zoek naar meer boeken met een magisch tintje? Kijk dan eens op deze pagina.

Inmiddels is ook deel 2 in deze serie verschenen: ‘De magische apotheek #2 Het mysterie van de zwarte bloem‘.

Praktische informatie

Titel: De magische apotheek #1 Er hangt een geheim in de lucht
Auteur: Anna Ruhe
Illustrator: Claudia Carls
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 16,99

Het boek ‘De magische apotheek #1 Er hangt een geheim in de lucht‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgever Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.