Prentenboeken, Recensies

De leukste stomste dag ooit

De leukste stomste dag ooit

Sems dag verliep helemaal niet zoals hij zich had voorgesteld. Het was simpelweg de stomste dag ooit.
– Uit: ‘De leukste stomste dag ooit

Sem vindt het de stomste dag ooit. Hij loopt boos weg, zeker tot aan het einde van de tuin. Maar wanneer het tijd is om terug naar huis te gaan, ontdekt hij dat de dag vol verrassingen zit. Stampvoeten kan zomaar in huppelen veranderen, gezucht in gejuich en gebruik in een lied. Misschien is Sems dag toch zo stom nog niet…

Wat vind ik van dit boek?

De leukste stomste dag ooit‘ gaat over een voor kinderen heel herkenbaar thema: een boze bui hebben. Alle kinderen krijgen hier wel eens mee te maken. Maar hoe ga je daar nou mee om? Dat is wat de kinderen leren aan de hand van het verhaal van Sem.

De illustraties in dit boek zijn een feest om naar te kijken. Sophy Henn heeft gebruik gemaakt van mooie heldere kleuren, soms afgewisseld met een heel donkere achtergrond. Hierdoor komen de illustraties nóg beter tot hun recht. Ook de manier waarop de tekst gedrukt is, is erg leuk. Er is gebruik gemaakt van een prettig leesbaar lettertype en soms zijn er een aantal woorden iets groter gedrukt dan andere woorden. Dit stoort niet en zorgt er juist voor dat je deze woorden als voorlezer extra benadrukt, wat een mooie toevoeging is aan het verhaal in ‘De leukste stomste dag ooit‘.

Een leuk detail is dat de dieren die Sem in het bos tegenkomt, op de allerlaatste bladzijde van het boek weer terug komen. Zal dit ook worden opgemerkt door de kinderen? Voor de hele slimme kinderen is er nog een extra detail verstopt: op de eerste bladzijde staat een klok afgebeeld en op de laatste bladzijde weer. Hoeveel tijd is er verstreken vanaf het moment dat Sem zijn boze bui krijgt?

De leukste stomste dag ooit‘ is een aanrader om in huis (of in de klas) te hebben om met de leerlingen in gesprek te gaan over emoties. Het boek is aan te raden aan kinderen vanaf 4 jaar en zal ook nog goed in groep 3 en 4 gebruikt kunnen worden.

Praktische informatie

Titel: De leukste stomste dag ooit
Auteur en illustrator: Sophy Henn, ook bekend van de ‘Pizazz‘-boeken
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, klik hier voor meer informatie
Prijs: 14,99

Het boek ‘De leukste stomste dag ooit‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “De leukste stomste dag ooit”

Reacties zijn gesloten.