Prentenboeken, Recensies

De Kerstman op cadeautjestocht

De Kerstman op cadeautjestocht

De slee zit bijna vol.
De Kerstman is superblij!
Hij kan niet wachten om te vertrekken.
Zoveel huizen om te bezoeken.
– Uit: ‘De Kerstman op cadeautjestocht

Is de Kerstman op bezoek geweest?
Natuurlijk, want het hele huis ligt vol met cadeautjes!
Van knuffelberen en robots tot gemorst eten en badeendjes.
Maar kun jij álle verrassingen vinden?

De Kerstman op cadeautjestocht‘ is een kijk- en zoekboek waarin je huizen vergelijkt voor en na het bezoek van de Kerstman.

Wil je meer boeken lezen over Kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Waar het gros van de kijk- en zoekboeken uit alleen illustraties bestaan, staat er op elke spread in ‘De Kerstman op cadeautjestocht‘ ook een bijpassend verhaal geschreven.

Wat ik leuk gedaan vindt, is dat elke pagina twee keer in het boek voorkomt. De eerste keer zie je het huis op de pagina in de nacht terwijl de Kerstman op bezoek komt. Hierbij wordt er in het verhaal steeds weer beschreven wat er gebeurt en te zien is. Op de pagina erna zie je het huis wanneer de kinderen wakker worden. Hierbij wordt er in het verhaal steeds beschreven wat er gezocht moet worden op de pagina. Een aantal van de items is heel makkelijk te vinden, maar voor sommige items moet je behoorlijk lang zoeken.

Een minpunt aan ‘De Kerstman op cadeautjestocht‘ vind ik het lettertype waarin het verhaal geschreven is. Er is gebruik gemaakt van verbonden schrift, maar sommige letters zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden: de o en de a lijken qua vorm heel erg op elkaar.

De Kerstman op cadeautjestocht‘ is een kijk- en zoekboek geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Praktische informatie

Titel: De Kerstman op cadeautjestocht
Auteur: Mieke Goethals
Uitgever: Clavis
Prijs: € 15,95

Het boek ‘De Kerstman op cadeautjestocht‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.