Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

De haas zonder neus

De haas zonder neus

“Wat is dat eigenlijk? Het heeft niet eens een neus!”
Het meisje hield van hem zoals hij was
– Uit: ‘De haas zonder neus

‘Wat ben jij eigenlijk?’ vraagt de egel aan de haas zonder neus. ‘Nou, gewoon, een haas.’ antwoordt die. Dat heeft hij tenminste zijn hele leven gedacht. Maar dan komt hij er bij toeval achter dat er toch iets bijzonders met hem is. Uit schaamte durft hij niemand meer onder ogen te komen. Tot hij wordt gevonden door een klein meisje. Zij vindt de haas lief zoals hij is. Wanneer hij uiteindelijk best tevreden is met zichzelf en met zijn nieuwe leven, gebeurt er iets onverwachts… 

Wat vind ik van dit boek?

De haas zonder neus‘ is goedgekeurd door alle kinderen hier in huis. Het boek is er de afgelopen weken veel bij gepakt om voorgelezen te worden. Met alle Sint-Maarten en Sinterklaas-stress zelfs om zes uur ’s ochtends!

De haas zonder neus

Onze dochter van bijna 9 jaar vond het ook een heerlijk boek om zelf te lezen. Er wordt enorm meegeleefd met de haas, zo hoorde ik regelmatig: ‘Aaaah, wat zielig!’ en ‘Dat is ook niet aardig’, omdat de haas uitgelachen werd omdat hij geen neus heeft. Ook ik heb genoten van het boek met liefdevolle tekeningen en de altijd mooie boodschap: je bent goed zoals je bent. Het boek wordt beeldend verteld en weet de spanningsboog van de kinderen goed vast te houden. 

Praktische informatie

Titel: De haas zonder neus
Auteur: Annabel Lammers
Illustrator: Hanneke Siemensma
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,95

Het boek ‘De haas zonder neus‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.