Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

De grote egel en de kleine egel – Wacht nog even!

De grote egel en de kleine egel - Wacht nog even!

Ze liepen een stukje verder, en toen riep de kleine egel: ‘Wacht even, grote egel! Hoor jij dat ook?’ De grote egel bleef staan, en beiden waren muisstil en luisterden. ‘Oe-hoe-hoehoeho.’ ‘Dat moeten de uilen zijn,’ verklaarde de grote egel. ‘Zullen we samen even bij de uilen op bezoek gaan?’ vroeg de kleine egel. De grote egel en de kleine egel volgden het geroep, tot ze bij de uilenboom aankwamen en de uilen goedenacht konden zwaaien. ‘Kom, we moeten verder, kleine egel. Het wordtt steeds later.’ Zei de grote egel. 
– Uit: ‘De grote egel en de kleine egel – Wacht nog even!

Het wordt donker en de grote en de kleine egel zijn op weg naar huis. Maar telkens moet de grote egel op de kleine egel wachten: er is nog zo veel te zien! De zonsondergang, de maan, de sterren. En dan wil de kleine egel natuurlijk ook de vissen nog welterusten wensen en de uilen goedenacht zwaaien…

Wat vind ik van dit boek?

Dit prentenboek is het perfecte boek in het bed ritueel voor peuters en kleuters! Het is een liefdevol en voorspelbaar verhaal wat prachtig ondersteund wordt met de mooie prenten die gemaakt zijn door de auteur zelf, Britta Teckentrup.

Voor de prenten heeft Britta Teckentrup gekozen voor rustige kleuren met vooral natuurschoon die beeldend aansluiten bij het verhaal en meer stof tot gesprekjes geven over de zon, de maan, uilen of over bloemen. De repeterende zin ‘Wacht even, grote egel.‘ maakt het boek helemaal af tot een succesnummer.

Ik ben, zoals je inmiddels wel begrijpt, enthousiast over dit boek en raad het aan voor elke peuter, kleuter, ouder of leerkracht! 

De grote egel en de kleine egel - Wacht nog even!

Praktische informatie

Titel: De grote egel en de kleine egel – Wacht nog even!
Auteur en illustrator: Britta Teckenturp, vertaald door Berd Ruttenberg
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,95

Het boek ‘De grote egel en de kleine egel – Wacht nog even!‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Een gedachte over “De grote egel en de kleine egel – Wacht nog even!”

Reacties zijn gesloten.