Fictieboeken, Recensies

De Gouden Kokosnoot

De gouden kokosnoot

De traditie was begonnen toen opa Kokos 50 jaar geleden zijn halve neus verloor op een veldje in Zevenslootjes. Het was het belangrijkste voorval in de geschiedenis van de familie Kokos. Zonder dat voorval waren alle Kokossen er niet eens geweest.
– Uit: ‘De Gouden Kokosnoot

Stel je voor… je komt uit een familie vol vrolijke klunen die een familieprijs heeft voor het best blunderende familielied. en je moeder is de netste vrouw van de wereld en heeft een hekel aan al dat gestuntel!
Pom heeft die pech. Ze moet altijd puzzels maken en de Gouden Kokosnoot mag ze nooit winnen. Maar daar laat haar neef Titus het niet bij zitten. In het jaar van de 50e Gouden Kokosnoot wordt het tijd dat Pom een echte Kokos wordt, al moet hij daarvoor de burgemeester inschakelen!

Ben je benieuwd naar andere boeken van schrijfster Tosca Menten? Kijk dan ook eens naar ‘Pech Onderweg‘ en ‘Siem en Struis en de waanzinnige schuimbom‘.

Wat vind ik van dit boek?

De Gouden Kokosnoot‘ is weer een typisch Tosca Menten-boek. De boeken van Tosca Menten staan bij mij bekend als boeken met humor en boeken die je vlot wegleest en dat is dus ook bij dit boek het geval.

Het boek ‘De Gouden Kokosnoot‘ bestaat uit korte hoofdstukken die ook nog verdeeld kunnen worden in meerdere gedeeltes. Dit maakt het boek geschikt als voorleesboek, bijvoorbeeld voor thuis of in de klas, maar dit maakt het boek ook geschikt als boek om zelf te lezen omdat de stukken tekst voor de kinderen te overzien zijn, het zijn geen ellenlange teksten die ze moeten doorploeteren om een hoofdstuk uit te lezen. Daarnaast is er een fijne balans tussen tekst en illustraties. Soms zijn de illustraties pagina-vullend en soms nemen ze en gedeelte van de pagina in beslag.

Praktische informatie

Titel: De Gouden Kokosnoot
Auteur: Tosca Menten
Illustrator: Geert Gratama
Uitgever: Van Goor
Prijs: € 15,99

Het boek ‘De Gouden Kokosnoot‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Goor, onderdeel van Unieboek | Het Spectrum bv, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.