Fictieboeken, Recensies

De geest en het meisje

De geest en het meisje

En dan zie ik in de verte iets op het water, als een vlammetje dat door mijn gedachten wordt aangewakkerd. Mijn hart bonst luid, en het scheelt niet veel of ik roep: ‘Achter je, Bryn! Kijk!’ Maar dat doe ik niet. Want stel je voor dat hij niet ziet? Dat het weer verdwijnt?
– Uit: ‘De geest en het meisje

1899. De graaf van Gosswater overlijdt. De twaalfjarige lady Agatha, Aggie, wordt uit haar ouderlijk huis gezet door haar wrede neef Clarence. Een ander thuis heeft ze nooit gehad. Het statige landhuis moet ze achterlaten voor een vervallen hutje. Daar woont een vreemdeling die beweert haar echte vader te zijn. En bovendien waart er op de oevers van het Gosswater een geest rond. De geest van een rusteloze jonge vrouw. Heeft zij iets te maken met Aggies afkomst?

Wat vind ik van dit boek?

De geest en het meisje‘ is wederom een prachtig boek geschreven door Lucy Strange. Een ander boek van haar hand is Ons kasteel aan zee. In de recensie van vandaag zul je best wat overeenkomsten vinden met de recensie van het vorige boek van Lucy Strange.

Ik weet niet hoe Lucy Strange het doet, maar ook in ‘De geest en het meisje‘ weet zij de lezer in het verhaal te zuigen. Lucy Strange beschrijft tot in de details de sfeer van het verhaal waardoor het voelt alsof jij onderdeel bent van het verhaal. Meerdere malen waadde ik mij naast Aggie in het verhaal, het was net of ik in haar omgeving was. Het verhaal in ‘De geest en het meisje‘ speelt zich ruim een eeuw geleden af, dit maakt Lucy Strange duidelijk in haar opzet van het verhaal, de manier waarop de adel het voor het zeggen had en hoe de rest van het volk daarnaar te luisteren had. Ondanks dat het een verhaal is dat zo’n tijd terug plaatsvindt, hindert dit als lezer niet. De schrijfstijl van Strange blijft prettig en voelt eigentijds aan.

In ‘De geest en het meisje‘ wordt gebruik gemaakt van korte hoofdstukken. Hierdoor pak je het boek er snel bij en leest het lekker door, maar daardoor kun je het boek ook makkelijk even aan de zijkant leggen om iets anders te doen.

De geest en het meisje‘ is geschikt als zelfleesboek voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Maar ik denk ook dat oudere kinderen en (jong)volwassenen dit boek kunnen waarderen.

Praktische informatie

Titel: De geest en het meisje
Auteur: Lucy Strange
Illustrator:
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘De geest en het meisje‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!