Non-fictie boeken, Prentenboeken, Recensies

De gedachtentemmer

De gedachtentemmer

Piekergedachten zitten in mijn hoofd,
maar soms lijken ze veel groter.
Dan groeit gepieker tot een groot
monster dat ik niet afgeschud krijg.
– Uit: ‘De gedachtentemmer

Soms zijn we bang voor iets, gewoon omdat de gedachte eraan al een onoverwinnelijk monster is geworden in ons hoofd.
Maar hoe kun je die gedachten temmen?
Door op je hoofd te gaan staan zodat ze uit je oren vallen?
Door zo snel rond te draaien dat ze de weg kwijt raken?

In de reeks Mijn kop is top neemt Adam Ciccio dagelijkse obstakels en de mentale gezondheid van jonge kinderen onder de loep. Aan de hand van een herkenbaar verhaal en bruikbare tips, die de auteur meegeeft vanuit zijn eigen ervaringen, krijgen kinderen en volwassenen meer inzicht in wat er omgaat in jonge hoofden.

Adam Ciccio heeft een praktijk voor poliklinische geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en volwassenen in Marblehead, Massachusetts.

Uitgeverij Clavis over Mijn kop is top

Wat vind ik van dit boek?

De gedachtentemmer‘ is een nieuw deel in de Mijn kop is top-serie van Adam Ciccio. In dit deel neemt de auteur je mee in angstige gedachten. In het verhaal ervaar je als lezer dat positieve gedachten verdrongen worden door piekerende gedachten. Als volwassene is dat natuurlijk een bekend verhaal, maar voor kinderen is het fijn om dit op een verhalende manier te ontdekken én te leren wat ze dan kunnen doen. Door het lezen van dit boek leren de kinderen dat ze bij een piekergedachte ook een goede gedachten kunnen denken en dat op deze manier de piekergedachtes steeds kleiner worden. Een fijne toevoeging aan dit boek is de informatie voor volwassenen achterin. Hier wordt uitgelegd hoe angst bij kinderen ontstaat en hoe je als ouder kan kan handelen.

Het verhaal van Adam Ciccio wordt ondersteund door de duidelijke illustraties van Katrijn Jacobs. Hierbij is er duidelijk een onderscheid te maken tussen fantasie en de werkelijkheid. De boodschap van Adam Cicco wordt door de illustraties nog meer inzichtelijk en begrijpelijk voor jonge kinderen.

Door het voorlezen van dit boek geef je kinderen meer zicht in hun emoties. Ik vind dit boek dan ook een aanrader. Zowel voor de wat jongere kinderen als kinderen die al wat ouder zijn. Ik raad wel aan om na het lezen van het verhaal met het kind of de kinderen in gesprek te gaan.

Praktische informatie

Titel: De gedachtentemmer
Auteur: Adam Ciccio
Illustrator: Katrijn Jacobs
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,95

Het boek ‘De gedachtentemmer‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “De gedachtentemmer”

Reacties zijn gesloten.