Fictieboeken, Recensies

De Bieb-bende #1 De legende van de Hemelrijders

‘Wat raar. Er waren vroeger blijkbaar twaalf schilderijen die het verhaal van de Hemelrijders vertelden. Hun verschrikkelijke moorden waren erop afgebeeld. Aan het begin van de vorige eeuw zijn ze op een vreemde manier verdwenen en nooit meer teruggezien. Er staat ook dat er in de heuvel nog hallen zijn die niemand meer kan betreden. Ze denken dat die schilderijen daar ergens zijn verstopt. Maar ze zijn bang voor…’
– Uit: ‘De Bieb-bende #1 De legende van de Hemelrijders

De Bieb-bende #1 De legende van de Hemelrijders

In ‘De Bieb-bende #1 De legende van de Hemelrijders‘ maak je kennis met Luca, Valerie, Melanie, Sander en Roy. Zij zitten in groep 7 en 8 van de basisschool en zijn een hechte vriendengroep. Met zijn vijven zijn zij erg geïnteresseerd in de oude legende van Zuidbaai, de plaats waar zij wonen. In dit boek komen de vrienden meer en meer te weten over deze legende en de nieuwe bibliotheek op de heuvel heeft hier alles mee te maken. Ze besluiten hun vriendengroep de naam de Bieb-bende te geven. Wat er vervolgens allemaal gebeurt, houd je niet voor mogelijk.

Lees via deze link de eerste drie hoofdstukken en bekijk hieronder de boektrailer:

Wat vind ik van dit boek?

Ik had al veel over de boeken van schrijver Michael Reefs gehoord. Toen ik eindelijk zijn eerste boek in handen kreeg, heb ik stiekem even een klein vreugdedansje gedaan en kon ik niet wachten om te beginnen met lezen.
Aan het begin van het boek moest ik best even inkomen met lezen en zat ik nog niet helemaal in het verhaal. Toen het spannende gedeelte over de Hemelrijders eenmaal begonnen was, kon ik dit boek niet meer wegleggen en heb ik hem in één adem uitgelezen. Het verhaal is erg spannend en je leeft mee met de hoofdpersonen: stoere Luca die zich niks aantrekt van haar ouders, Valerie die eigenlijk heel bang is, slimme Sander, leider Roy en Melanie die alles al voorzien heeft.

Met de boeken van de Bieb-bende ben je helemaal klaar voor de moderne tijd. Na elk hoofdstuk vind je een QR-code waarmee het verhaal online verder gaat. Hierdoor beleef je het verhaal op een heel andere manier en kom je veel meer te weten over de personages en de gebeurtenissen. Ook is er een website en een gratis app te downloaden om de Bieb-bende te volgen en uitdagingen aan te gaan.
Ik denk dat dit een heel goede manier is om kinderen aan het lezen te krijgen. De afwisseling tussen het lezen van een hoofdstuk en daarna een online-gedeelte werkt voor lezers heel fijn. Ongemerkt zijn zij namelijk toch aan het lezen, maar zullen zij dit door het online-gedeelte, veel minder merken.

Dit boek gaat volgende week mee mijn klas in en gaat uitgebreid gepromoot worden. En de andere boeken uit deze serie gaan op mijn verlanglijstje.

Praktische informatie

Titel: De Bieb-bende #1 De legende van de Hemelrijders
Auteur: Michael Reefs
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen
Prijs: € 15,50

Over de Bieb-bende

De Bieb-bende #1 De legende van de Hemelrijders‘ is het eerste deel in de boekenserie van de Bieb-bende. Inmiddels zijn er acht delen in deze serie verschenen. In juli van dit jaar is ook ‘Het grote Bieb-bende doeboek!‘ verschenen. Het boek heeft maarliefst 100 pagina’s en is voor een prijs van € 12,50 te krijgen in de plaatselijke boekhandel. Via deze link kan je vast een stuk van het doeboek inkijken.

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond het eerste en het nieuwste boek, deel 8, van de Bieb-bende. Ben je benieuwd naar de blogs van de medebloggers? Kijk dan eens naar onderstaande links:
De Bieb-bende #1 De legende van de Hemelrijders
Letters & Spetters
Biebmiepje
Van Juf Marjan
Boeklovers
De Bieb-bende #8 De vloek van de Ferox
Kwante in Wonderland
Connies Boekkies
Fantasywereld.nl
Mieke van graaggelezen
– Gaaf voor kinderen
– Marion voor Mustreads or not
– Kinderboekenjuf.nl