Prentenboeken, Recensies

De allerbeste beer

De allerbeste beer

Beer was een beer. Een hele lieve, kleine beer. Hij wist alleen niet wat voor soort beer hij was.
– Uit: ‘De allerbeste beer’

Wat voor soort beer is Beer?

Hij heeft geen idee en daarom gaat hij het uitzoeken.

Beer bezoekt verschillende beren en hoopt zo het antwoord op zijn vraag te vinden. Maar misschien ligt het antwoord dichter bij huis?

Wat vind ik van dit boek?

‘De allerbeste beer’ is een schattig prentenboek over Beer die op zoek gaat naar zijn eigen identiteit. Hoe leuk is het om van te voren al door de kinderen te laten bedenken welke beren er allemaal zijn en wat voor beer Beer dan zou zijn.

Het boek bestaat uit stevige pagina’s waarop de tekst en illustraties gedrukt zijn. De illustraties zijn veelal paginavullend en ondersteunen de tekst. Het enige minpuntje wat ik hierbij kan noemen, is dat de tekst soms wat lastig te lezen is op de donkere illustraties. De pagina’s bevatten niet te veel tekst en zijn voor kinderen erg leuk om te bekijken.

Behalve dat het prentenboek ‘De allerbeste beer’ leuk is om voor te lezen, zitten er ook nog wat leerzame elementen in. Elke beer vertelt namelijk wel iets wat hem bijzonder maakt, zo vertelt de ijsbeer bijvoorbeeld dat hij graag speelt in de sneeuw en nooit naar binnen gaat om op te warmen. Een groot pluspunt aan dit boek vind ik dat het kindje uit het verhaal, Nina, voor de verandering eens geen blank kindje is maar een kindje met een donkere huidskleur. Naar mijn mening is dit iets wat we tegenwoordig nog steeds te weinig zien in (kinder)boeken.

‘De allerbeste beer’ is een prentenboek over anders zijn. Wil je meer boeken lezen over anders zijn? Kijk dan ook eens naar het prentenboek Anders’.

Praktische informatie

Titel: De allerbeste beer
Auteur: Greg Gormley
Illustrator: David Barrow
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 13,99

Het boek ‘De allerbeste beer’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!