Fictieboeken, Recensies

Dag Sinterklaas Voorleesboek

Dag Sinterklaas Voorleesboek

Het is avond, Sinterklaas leest brieven en Zwarte Piet zit stokstijf op een stoel in het midden van de werkkamer. Dan schrikt de Sint plots van een vreemd lawaai. Brrrr dzjuuuuuu wieoe Wieze ratatata. Wat zou dat zijn?
– Uit: ‘Dag Sinterklaas Voorleesboek

Het is druk in het kasteel van Sinterklaas. Zwarte Piet bouwt een raketstoel, Conchita bakt albóndigas met schoorsteensaus en de kapiteins vragen zich af waarom het kompas ritselt. Gelukkig krijgt Sinterklaas hulp van Kneta Knieschijf en Palomita, het nichtje van Conchita.
En dan is het tijd om naar de daken te vertrekken.

Wil je meer boeken lezen over Sinterklaas? Kijk dan op deze pagina.

Het promotiefilmpje dat uitgeverij Lannoo voor het ‘Dag Sinterklaas Voorleesboek’ gemaakt heeft.

Wat vind ik van dit boek?

Het ‘Dag Sinterklaas Voorleesboek‘ is een boek over Sinterklaas wat zowel gebruikt kan worden als voorleesboek als zelfleesboek. Doordat de verhalen wat langer zijn, zou ik dit boek voorlezen aan kinderen vanaf groep 3, vanaf 6 jaar. Kinderen uit groep 4, van zeven jaar of ouder, kunnen dit boek zelfstandig lezen.

In het ‘Dag Sinterklaas Voorleesboek‘ worden tekst en illustraties met elkaar afgewisseld. De illustraties lopen om de tekst heen en de tekst staat dus altijd op een witte achtergrond. Dit zorgt ervoor dat het verhaal prettiger leest. De illustraties wisselen tussen paginavullend, halve pagina’s en kleinere illustraties.

Wat ik wel een minpunt vind aan dit boek is dat er nog gesproken wordt over ‘Zwarte Piet’ in dit boek. Met de pietendiscussie die in ons land gaande is, vind ik dit eigenlijk niet meer kunnen. Opvallend is wel dat de pieten op de illustraties roetvegen hebben en niet afgebeeld zijn als de klassieke ‘Zwarte Piet’, daardoor kan ik de benaming ‘Zwarte Piet’ eigenlijk nog minder plaatsen.

Praktische informatie

Titel: Dag Sinterklaas Voorleesboek
Auteur: Hugo Matthysen
Illustrator: Mark Borgions
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 19,28

Het boek ‘Dag Sinterklaas Voorleesboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.