Gedichtenbundels, Prentenboeken, Recensies

Dag poes!

HONDENWEER

Heb ik dat weer,
dit is toch geen buitje meer.
De ogen komt met bakken neer.
Dit is wat je noemt nou
HONDENWEER!

Ik ga gauw naar binnen
bij de kachel liggen spinnen.

Dag poes! is een gedichtenbundel waarvoor bekende Nederlandse kinderdichters gedichten hebben geschreven over poezen. In totaal hebben deze dichters twintig gedichten geschreven. Al deze gedichten hebben twee overeenkomsten: alle gedichten gaan over poezen (de een wat herkenbaarder dan de ander) én Mies van Hout heeft bij elk gedicht een prachtige illustratie van een poes gemaakt. Wat Mies van Hout hierbij erg knap gedaan heeft, is dat geen enkele poes hetzelfde is. Alle poezen hebben een andere kleur vacht en hebben een andere blik waarmee ze uit hun ogen kijken.

De doelgroep van deze gedichtenbundel is heel breed. De gedichten zijn geschikt voor jonge kinderen maar ook voor volwassenen. Daarnaast zijn ze ook uitermate geschikt voor mensen die katten als huisdier of lievelingsdier hebben.

Dag poes! kan ook op meerdere manier gebruikt worden. Je kunt natuurlijk ‘gewoon’ de gedichten lezen, maar je kunt ook de aandacht schenken aan de illustraties van Mies van Hout. Vragen die je daarbij aan kinderen zou kunnen stellen zijn: hoe ziet de poes er uit? Hoe zal deze poes zich voelen? Welke emotie hoort daarbij? Wat zou deze poes leuk vinden om te doen?

Dit boek heb ik gekocht bij De Kleine Kapitein, een kinderboekenwinkel in het centrum van Rotterdam. De uitgeverij van dit boek is Hoogland & Van Klaveren.

Titel: Dag poes!
Schrijver: Bette Westera, Koos Meinderts, Sjoerd Kuyper, Hans & Monique Hagen
Illustrator: Mies van Hout
Uitgeverij: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
Prijs: € 16,50 (groot formaat) € 9,95 (klein formaat)