Gastblogger Britt, Kartonboeken, Recensies

Daarom vind ik jou zo lief, juf

Daarom vind ik jou zo lief, juf

‘Om alle kroontjes
die je knutselt
als er iemand jarig is’

– Uit: ‘Daarom vind ik jou zo lief, juf

Voor jou, de leukste juf,
die met me speelt en om me lacht,
die mij komt helpen en komt troosten.
Daarom vind ik jou zo lief.

Wat vind ik van dit boek?

Daarom vind ik jou zo lief, juf‘ is een schattig en klein kartonboekje in de vorm van een hart. Op iedere pagina lees je een reden waarom de verteller de juf zo lief vindt. De prenten sluiten zo goed aan bij de tekst, dat zij het verhaal eigenlijk al vertellen zonder woorden. In de hoofdrol van de illustraties zie je steeds verschillende soorten dieren als juf en als kinderen. 

Wat leuk is aan ‘Daarom vind ik jou zo lief, juf‘, is dat de redenen waarom de juf lief is heel herkenbaar zullen zijn voor jonge kinderen die al naar bijvoorbeeld de peuterspeelzaal of een gastouder/kinderopvang gaan. Het handelen van de juf is op een liefdevolle manier beschreven. 

Het boekje is geschikt om voor te lezen aan peuters, maar is door zijn dikke kartonnen bladzijdes en de beeldende illustraties ook geschikt voor een peuter om zelf te ‘lezen’. Wel denk ik dat dit boek nog het meest geschikt is als cadeautje voor een peuter/kleuterjuf. 

Praktische informatie

Titel: Daarom vind ik jou zo lief, juf
Auteur: Bette Westera
Illustrator: Martijn van der Linden
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Daarom vind ik jou zo lief, juf‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Britt. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan naar deze pagina