Fictieboeken, Prentenboeken, Recensies

Daar is Sinterklaas!

Daar is Sinterklaas!

‘Daar is hij,’ zegt Hanna. ‘Daar is Sinterklaas!’ Ze knijpt in papa’s hand.
‘Klaas! Klaas!’ roept Tijs.
Eerst komen de Pieten de boot af. Ze huppelen en springen.
– Uit: ‘Daar is Sinterklaas!

Tijs is drie. Samen met papa en zijn zus Hanna gaat hij naar de intocht van Sinterklaas. Hij vindt het reuze spannend! Gelukkig kan Hanna hem uitleggen hoe het allemaal werkt, met Sinterklaas en de Pieten. Zij is al vijf, dus ze weet precies hoe je je schoen moet zetten en een verlanglijstje maakt. Het enige wat Hanna niet weet, is hoe lang het nog duurt tot Pakjesavond. Maar daar maakt mama een handige afstreepkalender voor!

Wil je meer boeken lezen over Sinterklaas? Kijk dan op deze pagina

Wat vind ik van dit boek?

Daar is Sinterklaas!‘ is een ontzettend leuk boek dat precies de spanning weergeeft die de Sinterklaas-tijd met zich meebrengt. Van het wachten op de stoomboot, tot het zetten van de schoen, het bezoek van Sinterklaas aan school en het aftellen tot Pakjesavond.

Het verhaal gaat over Hanna en haar kleine broertje Tijs. Uit de illustraties is op te maken dat Hanna in de kleuterklas zit. Wanneer je dit boek voorleest aan kinderen in de kleuterleeftijd, 4 en 5 jaar, kan ik mij helemaal voorstellen dat de kinderen zich identificeren met de hoofdpersoon en meeleven met het verhaal.

Daar is Sinterklaas!‘ bestaat uit meerdere korte hoofdstukjes wat het boek erg geschikt maakt om het in meerdere keren voor te lezen. De hoofdstukjes beslaan vier pagina’s: twee pagina’s met tekst en twee pagina’s met illustraties. De illustraties paginavullend en stralen de gezellige, knusse sfeer uit die de Sinterklaastijd met zich meebrengt.

Praktische informatie

Titel: Daar is Sinterklaas!
Auteur: Vivian den Hollander
Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgever: Ploegsma
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Daar is Sinterklaas!‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.