Gedichtenbundels, Prentenboeken, Recensies

Daar ben je

Daar ben je

ik draag je door de wereld
ik draag je tot de slaap je draagt
droom maar kindje
slaap maar
slaap maar lekker lang
– Uit: ‘Daar ben je

12 prenten met 12 gedichten voor de jongste kinderen en hun (groot)ouders.
Een poëzieprentenboek over de eerste 12 maanden.
Over luiers, krampjes, knuffels en het ontdekken van de eerste woordjes. Over heel veel slapen, of juist niet…

Ben je op zoek naar meer gedichtenbundels? Kijk dan eens naar deze boeken.

Wat vind ik van dit boek?

Hans en Monique zijn een gouden duo op het gebied van poëzie, zij hebben een aantal mooie titels op hun naam staan én zijn twee jaar lang de Nederlandse Kinderboekenambassadeurs geweest waarbij zij onder andere columns hebben geschreven over poëzie.

In het poëzieprentenboek ‘Daar ben je‘ hebben Hans en Monique Hagen twaalf mooie gedichten geschreven over herkenbare situaties over de eerste twaalf maanden van een nieuw mensenleven. De gedichten zijn lieflijk geschreven en die sfeer is ook goed terug te vinden in de bijpassende illustraties. Op elke twee pagina’s van het prentenboek vind je het gedicht en een bijpassende, paginavullende illustratie. In de illustraties worden zachte kleuren gebruikt, waardoor het hele boek een mooi geheel vormt en heel aantrekkelijk is om door te bladeren.

Daar ben je‘ is geschikt voor kersverse ouders en grootouders. Persoonlijk zou ik er voor kiezen om dit boek cadeau te doen als je bijvoorbeeld bij iemand op kraamvisite gaat. Daarnaast kun je dit boek ook goed voorlezen aan (jonge) kinderen die er een broertje of zusje bij hebben gekregen of gaan krijgen.

Praktische informatie

Titel: Daar ben je
Auteur: Hans & Monique Hagen
Illustrator: Charlotte Dematons
Uitgever: Querido
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Daar ben je‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.