Fictieboeken, Recensies

Cyrus & Farnaz over 7 grenzen

Het is bloedheet in de laadbak van de vrachtwagen. We zitten verstopt achter grote houten kisten en stapels ongelooide schapenhuiden die stinken naar rottend vlees. Eerst dacht ik dat ik doodging van de stank. Nu ruik ik het nauwelijks meer. Al sinds zonsopkomst staan we hier stil, aan de grens. Ik zit op de koffer van mijn oma, mijn moeder zit op een stapelhuiden. We mogen geen geluid maken.
– Uit: ‘Cyrus & Farnaz over 7 grenzen

Cyrus & Farnaz over 7 grenzen

Het boek ‘Cyrus & Farnaz over 7 grenzen‘ vertelt het verhaal van Cyrus. Cyrus woont met zijn moeder in Iran. Van de ene op de andere dag moeten zij Iran ontvluchten. Tijdens hun vlucht richting Europa ontmoet Cyrus het meisje Farnaz. In eerste instantie moet hij niks van Farnaz weten, maar daarna blijkt hij haar hulp hard nodig te hebben en ontstaat er zelfs een mooie vriendschap tussen de twee tieners.

Cyrus & Farnaz over 7 grenzen‘ is een boek wat heel mooi past binnen de huidige maatschappij. In het boek wordt het onderwerp ‘vluchten’ aangesneden en op een duidelijke en voor kinderen begrijpelijke manier wordt verteld hoe een reis van een vluchteling in zijn werk gaat. Vanaf het begin van het boek leef je mee met Cyrus en zijn moeder en hoop je dat de vlucht voor hen goed gaat eindigen.

Dit is een boek die in mijn tas meegaat naar mijn werk en die ik ga voorlezen aan mijn leerlingen. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe zij op dit boek en dit verhaal gaan reageren.

Praktische informatie

Titel: Cyrus & Farnaz over 7 grenzen
Auteur: Mark van Waes
Uitgever: Rose Stories
Prijs: € 16,95

Het boek ‘Cyrus & Farnaz over 7 grenzen‘ ontving ik van uitgeverij Rose Stories als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.