Prentenboeken, Recensies

Casper!

Casper!

Kom mee, Casper.
Casper?
Casper je moet nu komen.
– Uit: ‘Casper!

Casper is een eigenwijze pinguïn. En hij heeft geen zin om met mama mee te gaan. Ook niet als ze tot drie telt. Casper beleeft liever een avontuur vol nieuwe vrienden, muziek en discodip… 

Wat vind ik van dit boek?

Wat is ‘Casper!‘ een leuk en grappig prentenboek. Ik denk dat de situatie voor iedere ouder en elk kind herkenbaar is: als ouder zijnde tot drie tellen om iets bij je kind gedaan te krijgen. Dat is dé uitspraak waar het in dit boek om draait.

Casper!‘ is een boek dat perfect aansluit bij het winterseizoen. De pinguïns lopen in een winters landschap met sneeuw en ook de illustraties en het kleurgebruik doen winters ogen. Over de illustraties ben ik erg te spreken: er wordt gebruik gemaakt van weinig kleur, de meeste kleur zit in de pinguïns zelf. Hierdoor oogt het geheel heel rustig. Ondanks dat er weinig verschillende kleuren worden gebruikt, lukt het toch om een compleet beeld te schetsen van de omgeving en de gebeurtenissen in het verhaal.

Het boek bestaat uit relatief weinig tekst, maar dat maakt het boek niet minder aantrekkelijk om te lezen. Juist voor jonge kinderen is deze korte tekst erg geschikt, zij hebben immers nog niet zo’n grote concentratie. Daarnaast kun je tijdens het lezen natuurlijk ook de prenten bespreken waardoor je langer over het boek doet. Het boek is dus op meerdere manieren te lezen.

De leeftijdsindicatie van dit boek geeft aan dat het geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, maar dit boek is al veel eerder te gebruiken. Ik raad aan dit boek te gebruiken bij kinderen vanaf 2 jaar oud tot een jaar of 5.

Praktische informatie

Titel: Casper!
Auteur: Zanni Louise
Illustrator: Philip Bunting (van onder andere: Dit is jouw verhaal)
Uitgever: Condor, onderdeel van WPG Media, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Casper!‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Condor, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.