Fictieboeken, Recensies

Botje & Co

‘Wat zit je te lachen, Bibibi?’ vraagt Botje.
‘Binnenpretje,’ zegt Bibi.
‘Binnenpretje?’
‘Ja, dat is een grapje tegen jezelf. Dat je niet hardop hoeft te zeggen.’
‘O,’ zegt Botje. En dan begint ze te grinniken.
‘Wat is er?’ vraagt Bibi.
‘Binnenpretje,’ grinnikt Botje.

img_2496

Bibi en Botje beleven samen weer een nieuw avontuur. In Parijs wordt een belangrijke robotwedstrijd georganiseerd. Botjes ‘vader’ en uitvinder Appie doet daar met zijn nieuwste robot aan mee. Bibi, Botje, Midas en Bibi’s vader gaan met Appie mee. Bibi en Midas hebben de belangrijke taak om op Botje te passen. Botje mag zich niet als een robot gedragen, maar moet zich voordoen als een gewoon stuk speelgoed. Hier heeft Botje al snel een ander idee over. Tijdens de heenreis komt Botje namelijk een heel speciaal robotje tegen waar ze helemaal verliefd op wordt. Hoe zal dit avontuur gaan verlopen?

Botje & Co is het derde deel in de serie van Botje. De boeken zijn geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.
Net als de vorige twee delen is Botje & Co weer leuk en vlot geschreven. Botje zit in mijn hart en je bent benieuwd hoe het met haar op avontuur gaat. Dit zorgt er weer voor dat het boek moeilijk weg te leggen is. Je wilt weten of het uiteindelijk allemaal weer goed afloopt.
Wat ik wel een beetje miste in dit deel was een van de standaard uitspraken van Botje: ‘Ik heb 94 gigabyte RAM-geheugen’. Deze uitspraak kwam jammergenoeg maar één keer voor.

Botje & Co vind ik, net als zijn voorgangers, weer een échte aanrader. Deze boeken kunnen worden gebruikt als voorleesboeken maar ook als zelf-leesboeken.

Lees ook mijn recensies van Botje en Botje en de zeven schroefjes.

Dit boek ontving ik van De Leukste Kinderboeken als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening over het boek niet beïnvloed.