Prentenboeken, Recensies

Boer Boris gaat naar de markt

Boer Boris gaat naar de markt
Ted van Liedhout & Philip Hopman

De halmen stonden op hun hoogst.
Boer Boris heeft de mais geoogst.
Die wil hij gaan verkopen.
Maar als hij naar de markt toe gaat,
ziet hij een bord en daarop staat:
VERBODEN OM TE LOPEN!

– uit: ‘Boer Boris gaat naar de markt

In het boek ‘Boer Boris gaat naar de markt‘ lees je over het leven van Boer Boris. Boer Boris wilt graag zijn mais, koren, melk, aardappels, groente, fruit, wol en eieren verkopen. Maar steeds als hij op het punt staat om naar de markt te gaan, komt hij een verkeersbord tegen waarop staat dat zijn voertuig niet verder mag rijden.

Boer Boris gaat naar de markt‘ is het vijfde boek in de prentenboeken serie over Boer Boris. De boeken gaan, hoe voorspelbaar, over Boer Boris, een kleuter die een eigen boerderij heeft. Hij rijdt rond op een rode tractor en wordt geholpen door zijn broertje Berend en zijn zusje Sam. Kenmerkend aan de boeken van Boer Boris is dat in elk boek een mereltje en een muisje meerdere malen terugkeren in de prenten.

Lees ook mijn recensie over: Boer Boris en de olifant.

Kinderboekenweek 2019

Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is: ‘Reis mee!’. Tijdens dit thema staan reizen en voertuigen centraal. Het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar de markt‘ sluit goed aan op dit thema. In het boek komen namelijk veel verschillende voertuigen aan bod. Met de kinderen zou je in gesprek kunnen gaan over de verschillende soorten voertuigen. Daarnaast zou ik na het voorlezen van dit boek met kinderen een rondje door de wijk lopen en kijken welke voertuigen er allemaal in onze wijk te vinden zijn.

Wil je meer weten over de Kinderboekenweek 2019? Kijk dan op deze pagina.
Wil je alle recensies vinden van boeken die aansluiten bij de Kinderboekenweek 2019? Kijk dan op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Boer Boris gaat naar de markt
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: € 17,98 van 15 juli tot en met 13 oktober is dit boek tijdelijk in prijs verlaagd naar € 10,00

Het boek ‘Boer Boris gaat naar de markt‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.