Prentenboeken, Recensies

Boer Boris en de olifant

Boer Boris zegt: ‘Wij zijn een boerderij!
Daar horen varkens en kippen bij,
een paard in de stal en koeien op het land,
maar – ik weet het zeker – géén olifant!’

Boer Boris en de olifant

Boer Boris is in prentenboekenland inmiddels een heus begrip. Boer Boris is een kleuter die rondrijdt op een rode tractor en een eigen boerderij bezit waar hij samen met zijn broer Berend en zusje Sam woont. Samen met Berend en Sam beleeft Boer Boris avonturen op en rondom de boerderij.

In ‘Boer Boris en de olifant‘ heeft zusje Sam een olifant gevonden. Sam wilt de olifant graag op de boerderij houden, maar Boer Boris vindt hem nergens tussen passen. Steeds komt Sam weer met een nieuwe oplossing, tot er opeens een treurige optocht langs het slootje voorbij trekt. Oh, oh… Zou de olifant op de boerderij mogen blijven of wordt zijn échte thuis gevonden?

Boer Boris en de olifant‘ is een aanrader. Het verhaal is op rijm geschreven en er komt heel veel herhaling in voor. Het stukje dat bovenaan deze recensie geschreven is, komt op elke pagina steeds net iets anders weer terug. Voor kinderen is deze herhaling erg leuk om naar te luisteren en je zal merken dat ze deze steeds meer kunnen ‘meelezen’. Naast dat het verhaal goed geschreven is, zijn ook de prenten erg mooi. Er wordt gebruik gemaakt van rustige kleuren, wat het kijken heel prettig maakt. Ook is er op elke pagina een klein, zwart mereltje getekend. Doordat je naar dit detail op zoek gaat, neem je de tekening nog beter in je op.

Titel: Boer Boris en de olifant
Schrijver: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 13,99

Boer Boris en de olifant‘ is één van de boeken die ik gelezen heb voor de Boekenbingo 2019. Dit boek kocht ik bij de Bruna in Vianen.