Prentenboeken, Recensies

Boer Boris en bakkertje Bas

Boer Boris en bakkertje Bas

Wat zeg je? Een taart? Een taart voor een paard?
Natuurlijk, dat kan. Wat voor taart moet het zijn?
Met nootjes? Met room? Chocola? Marsepein?
– Uit: ‘Boer Boris en bakkertje Bas

Het paard van Boer Boris is jarig.
Er moet taart komen. Wie bel je dan?
Bakkertje Bas natuurlijk!

Wat vind ik van dit boek?

Boer Boris en bakkertje Bas‘ is alweer het veertiende deel in de serie prentenboeken over Boer Boris. Inmiddels heb ik al verschillende boeken mogen recenseren en tot nu toe ben ik fan van alle boeken. Ook veertiende deel gaat tot één van mijn favorieten behoren.

De boeken van Boer Boris staan er om bekend dat ze op rijm zijn geschreven en vol zitten met humor, zowel in tekst als in beeld. Bepaalde grappen zitten er echt in voor de volwassenen, maar veel grappen zullen ook al door kinderen gesnapt worden. Dat dit boek op rijm geschreven is, maakt het voorlezen erg prettig. Wanneer je dit boek meerdere malen voorleest, zullen kinderen al snel kunnen voorspellen hoe de zinnen gaan verlopen waardoor het net lijkt of ze het verhaal zelf lezen.

Waar ik enorm over te spreken ben is het taalgebruik door auteur Ted van Lieshout. Hij verwerkt moeilijkere woorden in zijn verhaal, woorden die voor kleuters nog onbekend zijn. Hierdoor is ‘Boer Boris en bakkertje Bas‘, net als de andere Boer Boris delen, ontzettend geschikt voor de woordenschatontwikkeling van peuters en kleuters.

Tijdens de Kinderboekenweek heb ik ‘Boer Boris en bakkertje Bas‘ voor mogen lezen aan de leerlingen van groep 3. Tijdens het voorlezen hingen de kinderen aan mijn lippen en regelmatig moesten zij lachen om wat er in het verhaal gebeurde. Na het lezen hebben zij in tweetallen door het boek gebladerd en op elke pagina bleven zij dingen aanwijzen die leuk en grappig waren.

Kortom, dit boek is een aanrader! Lees hem voor aan uw kind, kleinkind of klas en u zult een hoop plezier beleven.

Meer boeken van Boer Boris

Praktische informatie

Titel: Boer Boris en bakkertje Bas
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Boer Boris en bakkertje Bas‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.