Prentenboeken, Recensies

Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas

Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas

‘O kijk,’ zegt Berend, ‘er is post. Een brief van Sinterklaas.’ ‘Wat schrijft hij dan?’ vraagt Sam. Boer Boris zegt: ‘Hij schrijft: “Helaas, helaas moet ik vertellen dat wij schrokken met zijn allen toen hedenochtend vroeg mijn paard van de trap af is gevallen.”
– Uit: ‘Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas

Op een dag ontvangt Boer Boris een brief van Sinterklaas: zijn schimmel is van de trap gevallen!
‘Hij hinkt,’ schrijft Sinterklaas, ‘met rust komt alles wel weer goed.
Maar hoe rijd ik op de daken als het zonder schimmel moet?
Ik zoek met spoed een ander paard, een paard met sterke benen.
Ik vroeg me af, Boer Boris: mag ik Knol een weekje lenen?’

Natuurlijk mag dat! Knol voelt zich vereerd en laat zich gewillig het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt nog vies tegen! Knol blijkt hoogtevrees te hebben…

Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas‘ is alweer het twaalfde deel in de prentenboeken serie over Boer Boris. De boeken gaan over Boer Boris, een kleuter die een eigen boerderij heeft. Hij rijdt rond op een rode tractor en wordt geholpen door zijn broertje Berend en zijn zusje Sam. Kenmerkend aan de boeken van Boer Boris is dat in elk boek een mereltje en een muisje meerdere malen terugkeren in de prenten.

Lees ook mijn recensie van Boer Boris gaat naar de markt en Boer Boris en de olifant’.

Wat vind ik van dit boek?

Net als de voorgaande delen van Boer Boris die ik recenseerde is ook ‘Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas‘ weer een aanrader. De verhalen op rijm en de vele herhalingen in het verhaal maken het (voor)lezen erg leuk.
Daarnaast zijn ook de illustraties weer schitterend. Er is gebruik gemaakt van rustige, zachte kleuren waardoor het een feest is om naar de illustraties te kijken. De illustraties zijn paginavullend en er zijn vele dingen op te zien. Ik heb zelfs meerdere malen door het boek gebladerd om alleen maar naar de illustraties te kijken.

Praktische informatie

Titel: Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.