Gastblogger Britt, Prentenboeken, Recensies

Boeli & Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend

Boeli & Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend

‘Aan de overkant van het Koninkrijk van de Sterren, in de Jungle van de Nacht, slapen de reuzen: Mama Reus en Papa Reus. Zij zijn de bewakers van het Geheim van de Koninklijke Keuken, waar ze ook het recept voor het papje met pindakaas en honing verbergen.’
– Uit: ‘Boeli & Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend

Boeli en zijn zus Mumi zijn al vroeg wakker. Terwijl Mama Reus en Papa Reus nog slapen, gaan ze op avontuur.

Wat vind ik van dit boek?

Bij het zien van de mysterieuze kaft en de titel was ik erg nieuwsgierig geworden naar dit boek, ik had hoge verwachtingen. Vol enthousiasme begon ik aan ‘Boeli & Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend‘. Helaas moet ik toch nu tot de conclusie komen dat ik niet zo’n fan ben van dit boek als ik hoopte.

De schrijver gebruikt veel fantasie in zijn verhaal, hij schrijft poëtisch. En hoewel ik daar normaalgesproken juist enthousiast over ben, pakt het in dit verhaal naar mijn mening wat minder goed uit. Het taalgebruik is wat ingewikkeld voor kinderen in de kleuterleeftijd, waardoor ik betwijfel of zij het verhaal zullen begrijpen. Zo wordt bijvoorbeeld de slaapkamer ‘het Koninkrijk van de Sterren’ genoemd en zit iemand ‘opgesloten in de gevangenis van slaap’ als hij aan het slapen is. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf pas de tweede keer dat ik het verhaal las pas goed begreep waar het nu eigenlijk over ging: de reis van de slaapkamer naar de keuken en over avonturen die onderweg gebeuren. 

Een pluspunt aan dit boek vind ik dat je op de illustraties nooit uitgekeken raakt. Er is veel te zien, waardoor je zelfs bij het opnieuw lezen toch weer nieuwe dingen ziet. Naar mijn mening is het boek geschikt voor iets oudere kinderen, vanaf ongeveer groep 3. Wanneer je dit boek wil aanbieden zou ik je aanraden om het voor te lezen en wat extra uitleg te bieden bij het verhaal. 

Praktische informatie

Titel: Boeli & Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend
Auteur: Pepijn Lanen
Illustrator: Joren Joshua
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs:

Het boek ‘Boeli & Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Britt. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan naar deze pagina