Fictieboeken, Recensies

Blozosaurus zoekt een huis

Blozosaurus zoekt een huis

Snel zocht ik naar een smoesje om niet mee te hoeven.
‘Eh… Ik lijd aan acute grot-angst, en ik ben allergisch voor steen. Bovendien ben ik bang in het donker!’ zei ik.

– uit: ‘Blozosaurus zoekt een huis

Het boek ‘Blozosaurus zoekt een huis‘ speelt zich af in de steentijd, in de wereld van de prehistorische holknagers.
Op een heldere, zwoele zomeravond was Geronimo Stilstone wat eten met Vandana Vergezicht. Maar opeens begon alles te trillen. Zo erg, dat Geronimo uit bed werd getrild. Zijn etentje was slechts een droom. Maar het trillen was heel echt. Geronimo komt Thea, zijn zus, tegen. Ook Oma Wervelwind en neef Klem komen naar buiten om te kijken wat er aan de hand is. Met zijn vieren gaan zij op ontdekkingstocht naar de oorzaak van het getril.

Wat vind ik van dit boek?

Boeken van Geronimo Stilton: je kan er van houden of je hebt er niks mee. Maar ik houd er van. Ik geef toe, er zijn boeken waar veel meer diepgang in zit. Maar met de boeken van Geronimo Stilton krijg je bijna iedereen aan het lezen.
In ‘Blozosaurus zoekt een huis’ wordt de tekst op een speelse manier weergeven. Het standaard lettertype wordt afgewisseld door andere lettertypes, verschillende groottes en diverse kleuren. Ook wordt er gebruik gemaakt van veel illustraties. Deze manier van schrijven doet mij erg denken aan graphic novels. Hier worden tekst en illustraties ook veelvuldig met elkaar afgewisseld.
Kortom, een prima boek om lezers meer leeskilometers te laten maken. Maar als je een boek zoekt waar meer een diepere verhaallijn in zit, zijn de Geronimo Stilton boeken niet geschikt.

Praktische informatie

Titel: Blozosaurus zoekt een huis
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Prijs: € 10,95

Het boek ‘Blozosaurus zoekt een huis‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij De Wakkere Muis. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Bekijk hier meer recensies van graphic novels.