Fictieboeken, Gastblogger Jo, Leren lezen, Recensies

Blitz! 8 – De bol met de klok

Blitz! 8 - De bol met de klok

‘De tijd gaat te langzaam. 
Echt waar.’
‘Dat kan niet,’ zegt Blitz. 
‘De tijd gaat altijd even snel.’
‘Toch is het zo,’ zegt Priet. 
‘Zullen we het testen?’ vraagt Blitz. 
‘Piet!’ roept Priet.
‘Dat is een goed idee!’
– Uit: ‘Blitz! 8 – De bol met de klok

Een vreemde stalen vogel legt een ei op bol Nul. Er komt een kleine robotvogel uit. ‘Lok, lok, lok!’ roept de robot. Het is een lokvogel. Blitz en zijn vogeltje Priet volgen de lokvogel naar een onbekend gebied, waar gekleurde cijfers door de ruimte zweven. Er is een bol met een klok, die altijd moet blijven tikken. De schotel van Blitz wordt gestolen. Waarom heeft de lokvogel Blitz en Priet hierheen gelokt? En hoe komen ze weer thuis?

Blitz!‘ is een serie voor beginnende lezers. In de boeken is een lettertype gebruikt dat voor iedereen makkelijk leesbaar is, ook voor dyslectici. 

Wat vind ik van dit boek?

Blitz is een groen mannetje met een lange neus, waar hij graag aan trekt. Hij woont op de bol Nul, waar hij slaapt in een kietelbad samen met het vogeltje Priet. Er is plotseling geen eten meer op Nul, Blitz heeft honger, waarna er plotseling een lokvogel verschijnt op Nul waarna zij allerlei avonturen beleven en vele zij vele nieuwe personages ontmoeten. 

Bij het zien van het boek ‘Blitz! 8 – De bol met de klok‘ hoorde ik vier keer herkenning bij de kinderen, zij werden direct enthousiast over het boek. Van een van de kinderen was het zelfs de favoriet van de juf! Zelf heb ik de hele hype rond deze boekenserie compleet gemist en was Blitz helemaal nieuw voor mij.

Blitz! 8 - De bol met de klok

Blitz! 8 – De bol met de klok‘ is het achtste deel in de serie. Door de korte zinnen en de kleurrijke tekeningen van Lars Deltrap die het verhaal ondersteunen leest het boek lekker weg. Het boek is geschreven op AVI E4 (eind groep 4) niveau en goed te lezen voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen door de eenvoudige woorden en herhaling van woorden. Naar mijn mening is dit een heerlijk boek om te lezen en zeker ook een succesnummer voor minder enthousiaste lezers.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Blitz! 8 – De bol met de klok
Auteur: Rian Visser
Illustrator: Lars Deltrap
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Blitz! 8 – De bol met de klok‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.