Recensies

Billy Extra Plankgas

Billy Extra Plankgas

Onder zijn bureau stonden bakken vol met oud ijzer en touw en lampen en kapotte apparaten en stukjes plastic. Allemaal onderdelen voor zijn uitvindingen. Allemaal op straat gevonden. Of stiekem van zijn vaders fiets gesloopt.
– Uit: ‘Billy Extra Plankgas

Dexter gelooft zijn ogen niet als er ineens een blauw, harig wezen voor zijn raam staat te zwaaien. Het is Wimm, en hij komt uit het ruimteschip dat zojuist is neergestort op Dexters dakterras. Wimm vertelt dat de Aarde de hoofdprijs is in de Mega Melkweg Loterij. De winnaar kan er van alles mee doen: een parkeergarage van maken bijvoorbeeld, of een sokkenfabriek. Dat kan Dexter niet laten gebeuren! Met spullen uit de schuur lappen ze het ruimteschip op, en gaan dan op jacht naar de eigendomspapieren van de Aarde. Zo begint een avontuurlijke reis langs bizarre planeten, sterrensteden, maanbloemvelden en zelfs een zwart gat…

‘Billy Extra Plankgas’ is een echt avonturenboek. Ben je op zoek naar meer avonturenboeken? Kijk dan eens naar deze recensies.

Wat vind ik van dit boek?

Zodra je begint met het lezen van ‘Billy Extra Plankgas‘ word je als lezer meegezogen in het avontuur van Dexter en Wimm. Auteur Yorick Goldewijk heeft het verhaal spannend geschreven en er zit geen enkel saai moment in het verhaal. De illustraties in dit boek zijn gemaakt door Kees de Boer, bekend van onder andere ‘Tim op de tegels‘. Kees heeft gezorgd voor diverse zwart-wit illustraties waarop een hoop te zien valt. Tot in detail zijn de ruimtewezens getekend en als lezer wordt de ruimteomgeving nog duidelijker door deze illustraties.

Billy Extra Plankgas‘ is geschikt voor lezers vanaf zeven jaar. Wel vind ik voor deze leeftijd de hoofdstukken net iets te lang om zelf te lezen. Persoonlijk zou ik er dus voor kiezen om dit boek voor te lezen aan kinderen van zeven jaar en voor het zelfstandig lezen van dit boek raad ik een leeftijd van acht of negen jaar aan.

Praktische informatie

Titel: Billy Extra Plankgas
Auteur: Yorick Goldewijk
Illustrator: Kees de Boer
Uitgever: Ploegsma
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Billy Extra Plankgas‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.