Fictieboeken, Gastblogger Britt, Recensies

Bennie Tak aan de wandel

Bennie Tak aan de wandel

Bennie gromde nijdig. ‘Welke wandelende tak wil er nou de hele tijd stokstijf blijven zitten?’ mompelde hij. ‘Waar slaat dát nou weer op?’ zei Debbie spottend. ‘Ze noemen ons toch niet voor niets wandelende takken? Als het de bedoeling was geweest dat we de hele tijd stil bleven zitten, hadden we wel onbeweeglijke takken geheten. Of stilzittende takken. Een wandelende tak moet wandelen.’
– Uit: ‘Bennie Tak aan de wandel’

Bennie Tak houdt niet van stilzitten. Hij is toch niet voor niets een wandelende tak? Helaas denken zijn ouders, broertje en zusje daar anders over. Die zitten de hele dag zo stil als een stok. Op een dag gebeurt er een ramp: de Takkies worden uit hun woonstruik gezet! Met frisse tegenzin verhuizen ze naar een oud vogelhuisje in een holle boom. Wanneer Bennie midden in de nacht iemand om hulp hoort roepen, gaat hij op onderzoek uit. Diep onder de grond ontdekt hij een wereld vol insecten met een groot probleem. Bennie besluit hen te helpen, maar hij merkt al snel dat dit wel een heel groot avontuur is voor een kleine wandelende tak.

Wat vind ik van ‘Bennie Tak aan de wandel’?

Wat vond ik het een feestje om dit boek te lezen! In ‘Bennie Tak aan de wandel’ maken we kennis met de wereld van Bennie, een wandelende tak die allerlei avonturen beleefd. Hij leeft in een fantasierijke wereld waarin alle insecten met elkaar kunnen praten. Wat ik tof vind aan dit verhaal, is dat je meteen op de eerste bladzijde al helemaal in het verhaal gezogen wordt. Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen en heb het binnen de kortste keren uitgelezen.

Bennie Tak aan de wandel’ is een spannend boek wat lekker vlot geschreven is. Ook bevat het boek een flinke dosis humor en woordgrappen. Het boek heeft vrij grote letters en stoere zwart-wit illustraties tussendoor. Bovendien is het boek verdeeld in korte hoofdstukken, wat het boek extra geschikt maakt als voorleesboek. Ik zou dit boek aanraden voor kinderen vanaf 7 jaar. De grappen in het verhaal zorgen ervoor dat het boek ook voor wat oudere kinderen (+/- 10 jaar) nog leuk is.

Schrijver Sander Meij maakt met ‘Bennie Tak aan de wandel’ zijn debuut als kinderboekenschrijver. Het moge duidelijk zijn dat ik fan ben van dit boek, hopelijk komt er een deel twee! Tot die tijd ga ik dit boek zeker een keer voorlezen aan mijn groep 6.

Praktische informatie

Titel: Bennie Tak aan de wandel
Auteur: Sander Meij
Illustrator: Arne van der Ree
Uitgever: Van Holkema & Warendorf (onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv)
Prijs: € 14,50. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book voor € 9,99.

Het boek ‘Bennie Tak aan de wandel ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door Britt. Britt is een van de gastbloggers op jufbeau.com. Ben je benieuwd naar meer recensies die van Britt’s hand komen? Kijk dan ook eens op deze pagina!