Fictieboeken, Gastblogger Balou, Recensies

Beer en Faas en de stalen oppas

Beer en Faas en de stalen oppas

‘Over het plein, vanaf de fietsenstalling, komt een dinosaurus met scherpe tanden aangelopen. Hij draagt een geel met groene jurk. Aan zijn voeten zitten zwarte gympen waarmee de dino grote stappen zet.’ 
– Uit: ‘Beer en Faas en de stalen oppasl

De vader van tweelingbroers Beer en Faas gaat op tournee, dus komt er thuis een nieuwe oppas: Stella. De jongens proberen haar voor de gek te houden, want wie heeft er nou een oppas nodig als je al zo groot bent? 

Maar Stella is niet voor één gat te vangen. Beer en Faas noemen haar Staal, zo stoer is ze. Staal haalt de jongens van school in haar dinopak, neemt ze mee op haar stalen ros en samen organiseren ze een bijzondere verrassing voor als papa er weer is. Ondertussen worden de tweeling en Staal beste vrienden.  

Wat vind ik van dit boek?

Beer en Faas en de stalen oppasl‘ is in één woord geweldig! Anke Kranendonk heeft een geweldig verhaal geschreven over de tweeling Beer en Faas. De illustraties van Esther Leeuwrik ondersteunen het verhaal heel goed.

Het verhaal is leuk, gek en pakkend voor iedereen. Het boek spreekt tot de verbeelding. De vader van Beer en Faas gaat op zakenreis. Hij is pianist en moet voor zijn werk op reis. De moeder van Beer en Faas werkt ook. Eerst komt een oppas, die na een halve dag alweer weg is. Daarna komt Staal. Die de meest geweldige oppas van de wereld blijkt te zijn. De tweeling beleeft samen met oppas Staal de gekste avonturen.

Ik hoop dat er nog vele verhalen gaan volgen over de tweeling Beer en Faas. ‘Beer en Faas en de stalen oppasl‘ is een lekker voorleesboek voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Daarna kunnen zij het boek ook zelf lezen.  

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina

Lesidee bij ‘Beer en Faas en de stalen oppas’

Beer is de jongen die veel tekent in het verhaal. Laat de leerlingen allemaal een mooie tekening maken die past bij het verhaal. 

Praktische informatie

Titel: Beer en Faas en de stalen oppas
Auteur: Anke Kranendonk
Illustrator: Esther Leeuwrik
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Beer en Faas en de stalen oppas‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.