Fictieboeken, Recensies

Ballerinadroom

“Het maakt niet uit wat je droom is. Of je nu dokter wilt worden of leraar, schrijver of ballerina. Elke droom begint met de eerste stap. En daarna moet je hard werken en elke dag oefenen. Als je nooit opgeeft, kan op een dag ook jouw droom werkelijkheid worden.”

IMG_1616

Ballerinadroom vertelt het verhaal van ballerina Michaela DePrince. Michaela is geboren in Sierra Leone. Daar is zij de eerste jaren opgegroeid in weeshuis. In dat weeshuis begon haar droom om ballerina te worden. Toen Michaela vier jaar was, werd zij geadopteerd door Elaine DePrince en verhuisde zij naar Amerika. Daar is haar droom in vervulling gegaan. Inmiddels is Michaela een professionele ballerina en danst zij bij Het Nationaal Ballet in Amsterdam.

Samen met haar moeder heeft Michaela het boek Ballerinadroom geschreven. Dit boek geeft het leven van Michaela weer. Hoe zij opgroeide in een weeshuis en de droom om ballerina te worden begon, hoe zij werd geadopteerd en in Amerika op balletles ging en hoe haar droom uiteindelijk werkelijkheid werd.

Het boek leest erg prettig en er staan mooie illustraties in. Het boek geeft de boodschap mee dat iedereen dromen heeft en dat je er alles aan kan doen om die droom uit te laten komen. Daarnaast is het boek ook nog leerzaam, er worden namelijk veel ballettermen gebruikt en uitgelegd.

Bij dit boek heb ik twee mini-lessen bedacht:

1. Michaela heeft de droom om ballerina te worden. Heeft de hoofdpersoon in jouw boek ook een droom?
2. Michaela heeft de droom om ballerina te worden. Schrijf een verhaal over jouw droom en hoe jij die droom zou willen bereiken.