Kartonboeken, Prentenboeken, Recensies

Baby universiteit

Baby unversiteit

Alle ballen zijn gemaakt van atomen.
Atomen bestaan uit neutronen, protonen en elektronen.
– Uit: ‘Quantumfysica voor baby’s

Chris Ferrie is fysicus, wiskundige en vader van vier aanstormende jonge wetenschappers. Hij is ervan overtuig dat het nooit te vroeg is om kleine kinderen kennis te laten maken met grote ideeën. Daarom heeft hij in de ‘Baby Universiteit-reeks’ vier boekjes uitgebracht om moeilijke dingen makkelijk te maken.

Wat vind ik van deze boeken?

Toen ik de onderwerpen las, moest ik best even slikken. Want dit zijn nogal serieuze en moeilijke onderwerpen waar maar weinig mensen iets vanaf weten. Door het lezen van deze boekjes ben ik toch meer te weten te komen over quantumfysica, raketwetenschap, robotica en de algemene relativiteitstheorie.

Alle vier de boeken bevatten korte zinnen, waarin veel wordt uitgelegd en duidelijke illustraties. De illustraties verduidelijken wat er in de zinnen wordt verteld. Daarnaast zijn de boeken gemaakt van stevig karton. Dit maakt dat ze uitermate geschikt zijn voor baby’s en jonge kinderen.

Praktische informatie

Titel: Quantumfysica / Raketwetenschap / Robotica / Algemene relativiteitstheorie voor baby’s
Auteur: Chris Ferrie
Uitgever: Uitgeverij Holland
Prijs: € 9,95 per boekje

De boeken ‘Quantumfysica voor baby’s‘, ‘Raketwetenschap voor baby’s‘, ‘Robotica voor baby’s‘, en ‘Algemene relativiteitstheorie voor baby’s‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Holland. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.