Leren lezen, Prentenboeken, Recensies

Baby Aapje, privé-detective

Baby Aapje, privé-detective

WACHT!
Baby Aapje vergeet iets.
Zijn broek!
Nu is Baby Aapje er klaar voor!

– Uit: ‘Baby Aapje, privé-detective

Vermiste juwelen?
Verdwenen pizza?
Gestolen ruimteschip?
Baby Aapje kan helpen…
Maar hij moet eerst even zijn broek aantrekken!

Baby Aapje, privé-detective‘ is een boek waarin vijf verhalen staan.

Wat vind ik van dit boek?

Laat ik maar meteen eerlijk zijn, ik ben geen fan van ‘Baby Aapje, privé-detective‘. Dit boek wordt door de uitgeverij aangeprezen als een combinatie van een prentenboek, een leren lezen boek en een graphic novel voor kinderen van vier tot acht jaar oud.
Om dit boek als prentenboek door te laten gaan, vind ik het formaat van het boek te klein. Daarnaast is het boek door zijn formaat niet makkelijk open te houden om de plaatjes goed te laten zien aan de kinderen. Ook als leren lezen boek vind ik dit boek niet geschikt. De letters zijn veel te groot voor de beginnende lezers en er staat veel te weinig tekst op een bladzijde. Soms een woord, soms een zin en soms ook helemaal niks. En ook hier vind ik dat de lezer het boek niet goed open kan leggen om rustig te kunnen lezen. Het boek blijft namelijk niet uit zichzelf open op tafel liggen.

Praktische informatie

Titel: Baby Aapje, privé-detective
Auteur: Brian Selznick & David Serlin
Illustrator: Brian Selznick
Uitgever: Rubinstein
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Baby Aapje, privé-detective‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!