Non-fictie boeken, Recensies

Atlas – Een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld

Atlas

Maak aan de hand van meer dan zeventig kaarten een bijzondere reis rond de wereld. Bezoek de geisers in IJsland en de Mayasteden in Mexico. Doe aan yoga in India en eet honderd jaar oude eieren in China. Bewonder een vogelbekdier in Australië en ontmoet een van de oudste voorouders van de mens in Ethiopië.
– Achterflaptekst ‘Atlas’ –

De tekst op de achterzijde van de ‘Atlas‘ omvat precies wat je in deze atlas kan verwachten: in schitterende illustraties maak je een reis rond de wereld. In een ‘normale’ atlas zie je normaal gesproken alleen de geografische gegevens van de landen, maar in deze atlas valt er veel meer te zien. Bij elk land zijn er diverse illustraties gemaakt. Alle illustraties vertellen je iets over de geschiedenis, de cultuur, de bijzondere gebouwen, de natuur, de tradities en gewoontes, het eten en drinken van het land, de dieren en de inwoners van het land. Ook zie je wat de hoofdstad van het land is.

De ‘Atlas‘ ziet er erg bijzonder uit: toen ik de omslag zag, werd ik meteen benieuwd naar de binnenkant van de atlas. Het mooie is dat de binnenkant en de omslag vormen een mooi geheel. Ik bleef maar bladeren in de atlas en keer op keer zag ik weer nieuwe dingen. Dit boek gaat een mooi plekje krijgen in mijn boekenkast en ga ik er vast nog heel vaak bijpakken.

Goed om te weten. Van deze ‘Atlas‘ zijn er twee verschillende uitgaven: de normale editie en de luxe editie. Deze recensie gaat over de luxe editie. Deze verschilt iets van de normale editie. De omslag heeft een andere kleur en in de normale editie worden vijftig landen besproken en in deze luxe editie zijn dat er zeventig.

Titel: Atlas – Een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld
Auteurs en illustratoren: Aleksandra Mizielińska en Daniel Mizieliński
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Prijs: € 29,99

De ‘Atlas‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Lannoo. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Een nieuwe interieurtrend die de laatste tijd veel wordt gezien, is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Voor elke situatie en omgeving is er wel een bijpassende wereldkaart te vinden. Ik bestelde een toffe wereldkaart die ik graag een plekje wil geven in deze blogpost.

De wereldkaart kon via deze website op verschillende materialen afgedrukt worden: op hout, tuinposter, aluminium, glas of foto op canvas. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling. Bij het bestellen dacht ik aan de stijl waarin wij ons nieuwbouwhuis willen inrichten en ik vond de canvas hiernaast daar heel tof bij staan. Wij hebben gekozen voor een vintage-look. Maar er zijn nog meer verschillende soorten: een historische kaart, een trendy kaart, de ‘standaard’ kaart, maar ook kaarten die meer geschikt zijn voor kinderen.

Ik kan niet wachten tot wij ons huis klaar is en wij deze canvas op kunnen gaan hangen.

Atlas

Disclaimer: deze recensie bevat een samenwerking met Wereldkaarten. Deze samenwerking heeft dit bericht op geen enkele wijze beïnvloed.