Fictieboeken, Gastblogger Jo, Recensies

Ari en Loek krijgen een wolf

Ari en Loek krijgen een wolf

“Mama!” roept Ari. “Liefje!” zegt Guus. “Hoi Jikke” zegt Loek. Want de mevrouw bij de auto is niet zijn moeder en ook niet zijn liefje. Ze is gewoon Jikke.
– Uit: ‘Ari en Loek krijgen een wolf

Guus pakt Ari bij haar arm. Niet erg hard, maar toch. “Je moet wel luisteren. Net als Loek”. ”Maar jij bent zijn papa, zegt Ari. “Niet de mijne.” Guus denkt even na. “Maar ik vul je trommel, breng je naar school en haal je weer op. Ik plak pleisters en ik kook. Ik ben niet je vader. Maar ik ben wel je Guus. En iedereen weet, naar je Guus moet je luisteren.”

En dat weet Ari ook eigenlijk wel. Want in het ‘samengezin’ is iedereen inmiddels gewend aan elkaar. En het leven staat niet stil. Er worden appels geplukt en warme visjes gegeten. Er gaat een cavia dood en er komt een hondje bij. En dat krijgen mama Jikke en Guus ook nog eens samen een baby! ‘Machtig mooi,’ vindt Loek. Maar Ari wil liever een wolf …

Wat vind ik van dit boek?

Ari en Loek krijgen een wolf

Ari en Loek krijgen een wolf‘ is een vrolijk, gezellig boek waarin een samengesteld gezin alledaagse dingen beleeft. Het verhaal is opgedeeld in 33 korte verhaaltjes met hierin wel een rode draad. Zo krijgen Jikke en Guus een baby en word je als lezer meegenomen van de eerste echo tot aan de geboorte. De verhalen in dit boek hebben een voorleestijd van ongeveer 5 minuten, ideaal dus om voor te lezen voor het naar bed gaan!

De illustraties van Jeska Verstegen zijn simpel en kleurrijk waardoor zij de korte verhaaltjes goed ondersteunen. Jacques Vriens zei over dit boek: “Een boek van deze tijd, verrassend en hartverwarmend, ik heb vaak zitten gniffelen.” Ik kan mij totaal vinden in deze treffende beschrijving van de bekende schrijver en zal dit boek dan ook aanbevelen.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Ari en Loek krijgen een wolf
Auteur: Yvonne de Vries
Illustrator: Jeska Verstegen
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,95

Het boek ‘Ari en Loek krijgen een wolf‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.