Gastblogger Balou, Non-fictie boeken, Recensies

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout! 

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout! 

‘Je eet af en toe spinnen in je slaap’ 
– Uit: ‘Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout!

Alle kriebelbeestjes zijn piepklein. FOUT! 
Kriebelbeestjes hoor je nauwelijks. FOUT! 
We kunnen best zonder kriebelbeestjes. FOUT! 

Weet je alles wat er te weten valt over kriebelbeestjes? Bijen gaan dood als ze je steken, duizendpoten hebben duizendpoten en kakkerlakken zijn onverwoestbaar, toch? 
Dit boek bewijst dat je het FOUT hebt! Maar maak je geen zorgen, er zijn zoveel kriebelbeestjes dat het onmogelijk is om alles van ze te weten… 
Kom mee op zoek naar de waarheid! Dit geweldige boek staat zo vol krankzinnige kriebelbeestjesfeiten – van indrukwekkende insectenarchitecten tot spinnen die je in je slaap eet – dat je binnen de kortste keren een kriebelbeestjesexpert bent.  

Wat vind ik van dit boek?

Wat heeft Dr. Nick Crumpton een mooi boek geschreven! In ‘Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout!‘ vind je korte teksten die veel informatie geven over de insecten die aan bod komen in het boek. De illustraties van Gavin Scott ondersteunen de teksten in het boek goed.

Elke bladzijde is een pareltje op zich. Bovenaan elke bladzijde staat een vraag of een stelling en het antwoord daarop is FOUT. Zo word de lezer in het boek betrokken bij hoe hard insecten nodig zijn voor ons en de natuur en hoe hard wij als mens nodig zijn voor de insecten om hen te beschermen.

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout!‘ is een parel van een boek dat in elke boekenkast moet staan en ook op elke school aanwezig moet zijn. Aan de hand van dit boek kan je mooie thema’s maken op school. De leerlingen meer bijbrengen over insecten is hard nodig. 

Lesidee bij ‘Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout!’

Ga in de lente en zomer met kinderen naar buiten en ga op zoek naar insecten. Maak bijvoorbeeld samen een terrarium voor mieren zodat je de mieren kan bestuderen.

Neem buiten mee naar binnen en ontdek de natuur.  

Balou

Dit lesidee kan je natuurlijk ook prima thuis of op de buitenschoolse opvang uitvoeren.

Praktische informatie

Titel: Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout! 
Auteur: Dr. Nick Crumpton, vertaald door Steven Blaas
Illustrator: Gavin Scott
Uitgever: Lemniscaat, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout! ‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lemniscaat, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina