Doe- en zoekboeken, Recensies

Alles is echt super

Alles is echt super

Zet je zonnebril op en zet de muziek wat harder – het is een jaren 90 strandfeest! Welkom in Paradisa, een nieuw gedeelte in LEGO Town, met hippe roze steentjes, surfboards en dolfijnen. Nieuwe piraten en astronauten komen ook een kijkje nemen.
– Uit: ‘Alles is echt super

Reis door bijna 90 jaar aan LEGO geschiedenis. Van de allereerste bouwwerken tot thema’s als LEGO NINJAGO, LEGO Friends en nog veel meer!

Ga op zoek naar je favoriete minifiguren, sets en het allereerste LEGO speelgoed dat ooit werd gemaakt.

Wat vind ik van dit boek?

LEGO is al jaren een begrip in speelgoedland. Dit jaar viert LEGO namelijk alweer zijn negentigste verjaardag. Je kan dus wel zeggen dat iedereen die nu leeft is opgegroeid met LEGO in zijn (directe) omgeving.

In het zoekboek ‘Alles is echt super‘ wordt er stilgestaan bij de hoogtepunten uit het leven van LEGO. Hoe wordt dat dan gedaan? Door grote zoekplaten met minifiguren, sets en speelgoed wat LEGO destijds maakte. Zo maak je kennis met een wereld bouwen, ontmoet je maffe minifiguren, ga je op een heerlijke zonvakantie, beleef je epische avonturen en neem je een kijkje in de toekomst. Alle hoogtepunten van 1932, het jaar dat LEGO geboren is, tot aan nu komen voorbij.

Op elke pagina is er een korte tekst te lezen waarbij de kenmerken van die periode genoemd worden en daarna kan je op zoek naar twaalf items op de pagina. Aan het einde van het boek vind je nog eens tien extra items per pagina waar je naar kunt zoeken. Een leuke toevoeging aan ‘Alles is echt super‘ zijn de spelletjes en uitdagingen die vooraan in het boek gegeven zijn. Zo kan je het boek ook nog op andere manieren inzetten.

Alles is echt super‘ is geschikt voor jong en oud en biedt uren kijk- en zoekplezier!

Ben je op zoek naar meer doe- en zoekboeken? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Alles is echt super – Een zoek-en-vind-avontuur door de LEGO geschiedenis
Auteur: Simon Beecroft
Illustrator: AMEET Studio
Uitgever: Billy Bones, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Alles is echt super‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Billy Bones, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.