Prentenboeken, Recensies

Alle wielen in de file

Alle wielen in de file

Vandaag gaan de beren
bij opa en oma logeren.
‘Hup!’ zegt papa Beer, ‘we moeten gaan.
We willen straks niet in de file staan.’
– uit: ‘Alle wielen in de file

Kleintje Beer, papa Beer en mama Beer gaan bij opa en oma logeren. Onderweg komen ze wel heel veel auto’s tegen: bij een tankstation en op de weg in een file. Benzinetransport, veevervoer, busvervoer, taxi’s, de brandweer, de vuilniswagen, de loodgieter, de politie en nog veel meer verschillende wagens komen ze tegen. Tot overmaat van ramp krijgt de auto van papa Beer ook nog eens een lekke band. Zullen ze nog wel bij opa en oma Beer aankomen?

Alle wielen in de file‘ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2019 neem je een kijkje op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Alle wielen in de file‘ is een prachtig prentenboek waarin het verhaal op rijm geschreven is. Kinderboeken die op rijm geschreven staan, doen het vaak goed in het gebruik. Kinderen beleven er namelijk plezier aan om de zinnen in te vullen en proberen te rijmen met het juiste woord.

De illustraties in dit boek spreken mij ook erg aan. Op elke pagina heeft Harmen van Straaten prachtige illustraties van voertuigen gemaakt en is de achtergrond heel simpel zonder al te veel poespas. Hierdoor komen de voertuigen nog beter tot hun recht.

Het moge duidelijk zijn: ‘Alle wielen in de file‘ is een aanrader!

Bekijk ook: ‘Wat rijmt er op stoep …?

Praktische informatie

Titel: Alle wielen in de file
Auteur: Harmen van Straaten
Uitgever: Leopold
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Alle wielen in de file‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken zien die aansluiten bij de Kinderboekenweek? Neem dan een kijkje op deze pagina.