Alfabet Doeboek
Doe- en zoekboeken, Recensies

Alfabet Doeboek

Alfabet Doeboek

de dief heeft een afspraak met een cavia.
loop het doolhof van a naar z.
je mag niet schuin.
bij welke cavia komt hij uit?
– Uit: ‘Alfabet Doeboek

Ga met de apen mee op vakantie en verzamel alle spullen die je mee wilt nemen op het dak van de auto. Zoek verdwenen woorden. Bedenk een nieuwe letter en speel ‘aflabattle’ met je beste vriendje of vriendinnetje.

Het ‘Alfabet Doeboek‘ staat boordevol doolhoven, puzzels en zoek-de-verschillen, voor urenlang letterplezier!

Wat vind ik van dit boek?

Vandaag staat er een doeboek voor de wat jongere kinderen centraal, namelijk het ‘Alfabet Doeboek‘. Dit boek is geschikt voor kinderen die groep drie hebben afgerond en overstap gaan maken naar groep vier. Al denk ik wel dat ook jongere kinderen met dit doeboek uit de voeten kunnen met wat begeleiding van hun ouders.

In het ‘Alfabet Doeboek‘ staan, vrij logisch, alle letters uit het alfabet centraal. Hiermee gaan de kinderen allerlei opdrachten doen. Deze opdrachten variëren in moeilijkheid, dit zorgt er al voor dat het boek geschikt is voor zowel een kind dat nog wat moeite heeft met lezen als voor een kind dat de letters al vlot herkent.

Het ‘Alfabet Doeboek‘ heeft een heel prettige opmaak. Het kleurgebruik is aangenaam: vooral zwart en wit met rode accenten. Wanneer er meerdere kleuren gebruikt worden in een illustratie zijn dit overwegend rustige kleuren waardoor je gerust een tijd naar een illustratie kunt kijken om alle details in je op te nemen. Het boek blijft goed open liggen, de pagina’s slaan niet automatisch terug. Hierdoor is het boek ook goed geschikt om op schoot te gebruiken in de auto. Daarnaast kunnen de bladzijdes ook uit het boek gescheurd worden zodat er ook een enkele bladzijde per keer gemaakt kan worden.

Ben je op zoek naar meerdere doeboeken? Kijk dan eens op deze pagina

Praktische informatie

Titel: Alfabet Doeboek
Auteur: Charlotte Dematons en Erik van der Veen
Illustrator: Charlotte Dematons
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,95

Het boek ‘Alfabet Doeboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.