Fictieboeken, Leren lezen, Recensies

Agent & Boef – De grap van boef-baard

Agent & Boef - De grap van boef-baard

o,o… denkt agent.
boef doet vaak stout
en nu is hij ook nog piraat
als dat maar goed gaat…
– Uit: ‘Agent & Boef – De grap van boef-baard’

‘Agent & Boef – De grap van boef-baard’ gaat over het duo Agent en Boef en in dit boek beleven ze samen een avontuur. Boef wilt samen met Agent piraat spelen, maar Agent wil dat niet, want een agent kan geen piraat zijn én hij doet de was. Dan haalt Boef een streek uit waardoor hij naar de zee kan gaan. Zal Agent hem te pakken krijgen?

Wat vind ik van dit boek?

‘Agent & Boef – De grap van boef-baard’ is een zelfleesboek voor kinderen die de beginselen van het leren lezen onder de knie hebben. De uitgeverij van het boek geeft zelf aan dat dit boek te lezen is vanaf het behalen van AVI M3 en daar sluit ik mij dus bij aan. 

Ik ben van mening dat ‘Agent & Boef – De grap van boef-baard’erg geschikt is voor kinderen met dit leesniveau en in deze leeftijd. Het lettertype is wat groter, zodat het voor de kinderen makkelijk te lezen is, daarnaast zijn de regels niet te lang en staat er niet te veel tekst op een pagina. 

Ook over de illustraties, gemaakt door Kees de Boer, ben ik erg te spreken. De ene keer zijn de illustraties pagina-vullend, de andere keer staan er meerdere, kleine illustraties op de pagina. De illustraties zijn ondersteunend aan het verhaal.

Zowel in de tekst als in de illustraties zijn kleine grapjes verwerkt, dit maakt het boek voor kinderen nog aantrekkelijker en maakt het voor volwassenen ook leuk om met de kinderen mee te lezen. 

‘Agent & Boef – De grap van boef-baard’ is geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer. Zij sloegen eerder hun handen ineen en maakten onder andere: ‘Tim op de tegels’.

Praktische informatie

Titel: Agent & Boef – De grap van boef-baard
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Illustrator: Kees de Boer
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 8,99

Het boek ‘Agent & Boef – De grap van boef-baard‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.