Kartonboeken, Non-fictie boeken, Recensies

100 eerste woordjes in de natuur

100 eerste woordjes in de natuur

Bos
eland – hout – zalm – dennenappel – houthakker
– Uit: ‘100 eerste woordjes in de natuur

100 eerste woordjes over alles wat je kunt tegenomen in de natuur.

Wat vind ik van dit boek?

100 eerste woordjes in de natuur‘ is een kartonboek waarin peuters allerlei woordjes leren die voorkomen in onze natuur. Het boek is op een lekker groot formaat waardoor ook de kleurrijke illustraties goed tot hun recht komen.

Het boek is verdeeld in meerdere ‘hoofdstukken’. Elk hoofdstuk beslaat een spread (twee pagina’s) in het boek en heeft ook steeds twee flapjes waarachter woorden verstopt staan. De hoofdstukken in dit boek hebben vanzelfsprekend allemaal met de natuur te maken. Zo leer je woorden passend bij de ‘Tuin’, ‘Aan zee’, ‘Platteland’, ‘Bos’, ‘Jungle’, ‘Koud’ en ‘Seizoenen.

Wat ik mis in dit boek zijn de lidwoorden bij de woorden. Zo staat er bij het plaatje van een beer alleen het woord ‘beer’, terwijl ‘de beer’ in mijn ogen passender is. Als de lidwoorden erbij zouden staan, had dit boek namelijk ook nog bruikbaar geweest in de kleutergroepen.

Dit kartonboek over de natuur raad ik aan voor kinderen vanaf één jaar. Als je kindje iets ouder is kan hij/zij ook prima zelf het boek doorbladeren dankzij de stevige pagina’s.

Ben je op zoek naar meer kartonboekjes? Kijk dan eens naar deze titels.

Praktische informatie

Titel: 100 eerste woordjes in de natuur
Auteur en illustrator: Edward Underwood
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘100 eerste woordjes in de natuur‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.