Overig

2019 was het jaar…

… dat mijn website verder groeide.

Inmiddels is mijn website ruim anderhalf jaar online. Waar ik in 2018 gemiddeld 120 bezoekers per maand haalde, werden dat er in 2019 gemiddeld 548. Ik ga er hard aan werken om komend jaar nog meer bezoekers per maand te halen. Een eerste stap die ik hiervoor neem is mijn deelname aan de ‘Boost je blog & business challenge’.

… dat ik een hoop berichten plaatste op jufbeau.com.

Dit jaar zijn er recensies verschenen van 108(!) kinderboeken, variërend van prentenboeken tot zelf-leesboeken, van gedichtenbundels tot verhalen, van jongere kind tot oudere kind. Daarnaast verschenen er ook andere artikelen op mijn website, bijvoorbeeld over de Kinderboekenweek en over leesplezier en leestechniek. De drie recensies die het dit jaar het best hebben gedaan, zijn:

  1. ‘Een huis voor Harry’ (lees mijn recensie hier)
  2. ‘Alle hens aan dek’ (lees mijn recensie hier)
  3. ‘Jip en Janneke Beste vriendjes’ (lees mijn recensie hier)

… waarin ik door het CPNB benaderd ben voor de Nationale Voorleesdagen 2021.

De laatste weken van december is het wat stiller geweest op mijn website, Facebook- en Instagram-pagina. Dat had een heel goede reden: ik ben namelijk samen met een aantal andere mensen uit het boekenvak bezig met de voorbereidingen voor de Nationale Voorleesdagen 2021.

Half oktober ben ik door het CPNB benaderd met de vraag of ik plaats wilde nemen in het comité voor de Nationale Voorleesdagen 2021. Toen heb ik achter mijn laptop best even een klein vreugdedansje gedaan. De afgelopen weken heb ik de groslijst met heel veel titels doorgenomen en hier zelf een top 20 van gemaakt. Vlak voor de kerstvakantie ontving ik twee grote dozen met daarin dertig prentenboeken die in aanmerking komen voor de Nationale Voorleesdagen 2021. Deze prentenboeken heb ik in de kerstvakantie allemaal gelezen en beoordeeld. Komende week, donderdag, ga ik samen met de andere comitéleden in gesprek over deze dertig titels en gaan we het verder hebben over de Nationale Voorleesdagen 2021.

… dat ik mijn taalcoördinator-diploma gehaald heb.

In september rondde ik met een mooi resultaat mijn opleiding tot taalcoördinator af. In een jaar tijd heb ik alles geleerd omtrent het taalonderwijs op de basisschool, maar ook over verandermanagement en het coachen van collega’s. Inmiddels beleef ik veel plezier aan het toepassen van de opgedane kennis, het begeleiden en inspireren van mijn collega’s en het organiseren van studiemomenten voor het team van de school waar ik werkzaam ben.

2019 was het jaar dat ik mijn diploma als taalcoördinator haalde

… dat ik ook doelen stelde voor 2020.

In 2020 hoop ik weer vele recensies van kinderboeken te mogen schrijven en lezers, kinderen en hun ouders te mogen inspireren bij het uitzoeken van (voor)leesboeken. Ook hoop ik nog meer professionals te bereiken met mijn website.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!