Overig

2018 was het jaar…

2018 was het jaar waarin ik begon met het schrijven van recensies van kinderboeken. Hiermee ben ik begonnen naar aanleiding van de ‘Leeschallenge met Kinderboekenjuf’. Bij deze challenge was het de bedoeling dat je tien weken lang, elke week (minimaal) één kinderboek las en hier een recensie over deelde met de deelnemers. Terwijl ik mee deed aan deze challenge, merkte ik dat ik het schrijven van recensies over kinderboeken erg leuk vond. Ik had al langer de wens om een website over kinderboeken te beginnen en deelde deze wens met Ingrid (dé Kinderboekenjuf), met dank aan haar hulp ben ik deze website gaan bouwen.

Dit jaar zijn er recensies verschenen van tweeënveertig kinderboeken, variërend van prentenboeken tot zelf-leesboeken, van gedichtenbundels tot verhalen, van jongere kind tot oudere kind. De drie recensies die het dit jaar het best hebben gedaan, zijn:

  1. Een huis voor Harry (lees mijn recensie hier)
  2. Alice in Wiskunde Wonderland (lees mijn recensie hier)
  3. Fortnite #1 Het spel begint (lees mijn recensie hier)

Eén van de hoogtepunten van dit jaar was het spreken op het evenement ‘Pabo Leest!’. Daar ging ik samen met kinderboekenschrijvers Yvonne Jagtenberg en Sylvia Vanden Heede in gesprek over voorlezen en de effecten hiervan.

In 2019 hoop ik weer vele recensies van kinderboeken te mogen schrijven en lezers, kinderen en hun ouders te mogen inspireren bij het uitzoeken van (voor)leesboeken.