Gastblogger stelt zich voor
Gastblogger, Gastblogger Jo

Gastblogger Jo stelt zich voor

Gastblogger Jo

Hoi allemaal!

Ik ben Jo, precies halverwege de dertig, geen idee hoe ik zo snel op deze leeftijd ben beland… Thuis ben ik samen met mijn man (pleeg)moeder van Femke (8,5 jaar) en Davey (7 jaar). In het weekend zorgen wij met veel plezier voor twee meiden van 5 en 6 jaar. Dit loopt meestal uit in een buurthuis waar veel kinderen in en uit lopen en ondertussen wordt er geknutseld, gelachen, gesport, naar het theater of museum gegaan, ruzie gemaakt, gelegood, spelletjes gedaan en zoveel mogelijk boeken voor gelezen. Soms onder protest, als de Nintendo aantrekkelijker is. Soms vol enthousiasme en wordt het favoriete boek van het moment in mijn handen gedrukt. Hierdoor is mijn liefde voor kinderboeken de afgelopen jaren enorm gegroeid en mag ik mijzelf bij deze met liefde voorstellen als gastblogger bij Juf Beau. 

Doordeweeks werk ik vier dagen als hulpverlener in onze hoofdstad. Tussen het werk en proberen op te voeden door ga ik er graag op uit naar theater of bios, uiteten met vrienden, creatieve dingen (die ik graag start minder afmaak) speel ik spelletjes en lees ik graag. Mijn kinderen omschrijven mij als “je hebt een bril op, je bent aardig, eerlijk, gek, je doet veel, je laat poepies en je leest vaak boeken”. 

Kinderboeken als “de Gruffalo”, “Raad eens hoeveel ik van je houd” en “Raad eens waar olifant is” zijn maandenlang geciteerd en nagedaan in ons huis. Wat ons allen enorm veel plezier heeft gegeven en daarnaast heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze kids. Als gastblogger hoop ik pareltjes van kinderboeken te kunnen aanbevelen en leesplezier te kunnen overdragen op kinderen. Wat is nu fijner dan in een boek verzonken zijn, de pagina’s driftig om te slaan en meegevoerd worden naar een hele andere wereld? 

Jo, welkom in het gastblogger-team van jufbeau.com! Ik kijk uit naar de recensies die jij gaat schrijven met daarbij de mening van jouw kinderen of de kinderen om heen. Wil je de recensies van Jo blijven volgen? Houd dan deze pagina in de gaten.