Gastblogger stelt zich voor
Gastblogger, Gastblogger Britt

Gastblogger Britt stelt zich voor!

Gastblogger Britt de Graaf

Hey hoi, wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Britt, 25 jaar – en vanaf vandaag mag ik mij vol trots gastblogger van jufbeau.com noemen. In het dagelijks leven werk ik als juf in het basisonderwijs, in het Noord-Brabantse dorpje Bladel. Dit schooljaar geef ik vier dagen per week les aan groep 6. Al een tijdje volg ik het blog van juf Beau via Facebook. Toen ik haar oproep zag voor een nieuwe gastblogger, heb ik geen moment getwijfeld. Dit past bij mij!

Wie ben ik? 

Van jongs af aan heb ik al interesse gehad in boeken. Niet alleen het lezen, maar ook het zelf schrijven vind ik heerlijk. Als meisje van 9 schreef ik al mijn eigen korte verhalen in een schriftje wat altijd op mijn nachtkastje lag. Nu wordt het de hoogste tijd dat ik dat oude schriftje in ga ruilen voor berichten op dit mooie blog. 

Ik ben zoals je dat noemt een creatieve duizendpoot. Naast mijn baan in het onderwijs, ben ik altijd met iets nieuws bezig om mij te blijven ontwikkelen. Bijna altijd ben ik bezig: lezen, schrijven, zingen, sporten, knutselen en zo kan ik nog even doorgaan. Ik ben goudeerlijk, een tikkeltje perfectionist en ik kom altijd tijd tekort. Mijn levensmotto is: leef, leer, lach en heb lief.

Opleiding en werk

In 2017 ben ik afgestuurd aan de Fontys PABO in Eindhoven. Daar heb ik mij gespecialiseerd in het oudere kind (groep 5 t/m 8) en heb ik een minor gevolgd over mediawijsheid in het onderwijs. Ook heb ik me tijdens mijn opleiding verdiept in het Internationale en Finse onderwijssysteem. Hiervoor heb ik een aantal maanden stage gelopen bij de Oulu International School in Noord-Finland.  

In het eerste jaar na mijn afstuderen heb ik aan veel verschillende groepen lesgegeven. Inmiddels heb ik helemaal mijn plekje gevonden in groep 6. Naast mijn taken voor de groep mag ik ook met veel plezier de schoolbibliotheek beheren op de school waar ik werk.

Wat kan je van mij verwachten?

Iedere maand zal ik twee reviews met jullie delen over kinderboeken die ik gelezen heb. Met deze blogberichten hoop ik jullie te helpen in de zoektocht naar een boek wat bij jou past. Veel leesplezier!

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!