Gastblogger stelt zich voor
Gastblogger, Gastblogger Balou

Gastblogger Balou stelt zich voor!

Gastblogger Balou Kiljan

Mijn naam is Balou, juf in het basisonderwijs in de Schilderswijk (Den Haag). Dit schooljaar geef ik vier dagen les aan groep 3 en één dag ben ik onderbouwcoördinator. 

In juli 2015 ben ik afgestudeerd aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Sinds het tweede jaar van de pabo ben ik mij gaan specialiseren in het jonge kind. Ik begon met werken in Rotterdam op een binnenstadschool. Al snel verruilde ik Rotterdam voor Den Haag. Daar ben ik gaan werken op een school in Den Haag zuid. Na 2,5 jaar kwam er een nieuw avontuur op mijn pad binnen het SO cluster vier onderwijs. Sinds 1 april 2020 (dit is geen grap) werk ik op een basisschool in de Haagse Schilderswijk. In juli van dit jaar ben ik afgestudeerd als jonge kind specialist een de Haagse Hogeschool. 

Als juf lees ik veel voor in de klas en ook lees ik vaak samen met de kinderen. Thuis lees ik graag (kinder)boeken, dit komt doordat ik graag op de hoogte ben van wat er speelt op het gebied van kinderboeken. Hierdoor kan ik de kinderen enthousiasmeren om zelf ook op zoek te gaan naar nieuwe boeken op school, in de bibliotheek of in de kinderboekenwinkel.

Zelf vind ik het erg leuk om in elke stad of dorp, waar ik heen ga, op zoek te gaan naar een leuke kinderboekenwinkel. 

De liefde voor lezen kwam bij mij niet vanzelf. Zoals ik elk jaar in de klas vertel was ik vroeger geen ster in lezen. In groep 4 werd er bij mij dyslexie geconstateerd. Ik heb namelijk altijd veel moeite gehad met lezen en vooral het spellen van de Nederlandse taal. Door te blijven zitten in groep 4 ging het al beter omdat ik hierdoor meer tijd kreeg om het lezen eigen te maken. Mijn moeder heeft een grote rol gespeeld in het lezen van boeken, mijn moeder las altijd met veel liefde en plezier verschillende boeken voor. Hierdoor ben ik zelf veel gaan lezen op latere leeftijd en doe dit dus nog steeds met veel plezier. 

Na de oproep van Beau op Facebook en Instagram werd ik erg enthousiast om te gaan schrijven over boeken en daar lesideeën bij te gaan bedenken. Dus zo geschiedde en is dit het eerste wat ik schrijf voor de site van Beau.

Ik hoop jullie lezers te helpen bij het kiezen van het juiste boek voor in de klas. Bij elk boek bedenk ik graag leuke lesideeën waarbij de kinderen veel bewegen.

Groetjes Balou