Gastblogger Balou, Non-fictie boeken, Recensies

Echt alles over voetbal

Echt alles over voetbal

De mooiste shirts
Er zijn maar weinig dingen die lekkerder zitten dan je eigen favoriete voetbaltenue. Eigenlijk zijn voetbalshirts niet meer dan een middel om de teams uit elkaar te kunnen houden en te voorkomen dat je de bal naar een tegenstander speelt. Maar voor fans en spelers zijn clubshirts veel meer dan dat. Ze zijn niet alleen voor op het veld, maar ook om aan te trekken als je met vrienden op stap of uit eten gaat, of als je in de achtertuin aan je persoonlijk record bal-hooghouden werkt. Voerbaluitrustingen kunnen fantastisch zijn, maar soms ook pijn aan de ogen doen… In de shirts die je hier ziet durven wij ons op de meeste plekken wel te vertonen. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. 
– Uit: ‘Echt alles over voetbal

Duik in de wondere wereld van het voetbal. In dit boek staat echt alles wat je over deze fantastische sport moet weten.

Je leert alles over de beste spelers van de hele wereld, de belangrijkste toernooien, de grootste prijzen, en de beste teams van nu en uit de geschiedenis. Ook coole voetbalschoenen en bekende voerbalkapsels worden niet vergeten, en met de tips van de professionals kun je je technieken perfectioneren.

Trek je kicksen aan en maak je klaar voor de wedstrijd! 

Wat vind ik van dit boek?

‘Tja, wat kan ik zeggen over een boek vol voetbal?’, dat is wat ik als eerste dacht toen ik het boek ‘Echt alle over voetbal‘ in handen kreeg. Maar dit boek is leuk, interessant en heel leerzaam. ‘Echt alles over voetbal‘ is een boek voor jong en oud, voor meisjes en jongens, voor mannen en vrouwen. Het is een boek vol leuke weetjes en het is zeker handig om te gebruiken tijdens de voetbalwedstrijden die op de Olympische Spelen gespeeld worden. Het geeft je een kijkje in de geschiedenis van voetbal. Hoe zag de eerste voetbal eruit? Welke spelers waren vroeger erg goed en wie is er nu de beste voetballer van de wereld? Dit alles staat supermooi beschreven in het boek ‘Echt alles over voetbal’. Mundial neemt je mee in de wereld van voetbal, de tekst wordt goed ondersteund door de illustraties van Damien Weighill. 

Ga dit boek zeker lezen!

Ps.: Juffen, je leert er heel veel van en je kan zo echt mee praten met de kinderen in de klas! 

Tips voor in de klas

Ga naar aanleiding van dit boek met elkaar een potje voetballen. Maak teams, maak met elkaar een tenue. Heel veel plezier!

Praktische informatie

Titel: Echt alles over voetbal
Auteur: Mundial
Illustrator: Damien Weighill
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 18,99

Het boek ‘Echt alles over voetbal‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina